Haberler

Etiyopyalı Öğrencinin Gözünden Türkler

"Dünyanın Renkleri" programında Türkiye'de yaşadığı öğrencilik serüvenini Esenlerli öğrencilerle paylaşan Etiyopyalı Abdirahman, Türkiye'de tanıdığı insanların gerçek birer vatansever olduklarını söyledi.

Türkiye'ye okumaya gelen Etiyopyalı öğrenci Muhuyeddin Abdirahman, " Esenler'de Bi Dünya Öğrenci Var" sloganıyla düzenlenen "Dünyanın Renkleri" programında öğrencilere, ülkesinden uzakta geçirdiği öğrencilik serüvenini anlattı.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü ve Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği ortaklığında gerçekleştirilen program, ilçedeki öğrencilere dünyayı tanıtmayı ve yurtdışında öğrenci olmak hakkında bilgi vermeyi amaçlıyor.

VATANSEVER TÜRKLER'İN YANINDAYIZ

Üçüncüsü düzenlenen "Dünyanın Renkleri" programının bu ayki konuğu, Etiyopyalı Muhuyeddin Abdirahman oldu. Türkiye'ye eğitim için gelen Etiyopyalı Muhuyeddin, İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü ikinci sınıf öğrencisi. Genç öğrenci ülkesinin tarihini, kültürünü, insanlarını, ekonomisini ve siyasi durumunu anlatarak, Esenlerli öğrencileri Etiyopya hakkında bilgilendirdi.

Abdirahman, Türkiye'de tanıdığı insanların gerçek birer vatansever olduklarını söyledi. 15 Temmuz'da Türkiye'nin büyük bir direniş gösterdiğini söyleyen Muhuyeddin, "Türkiye, darbeye boyun eğmedi. 15 Temmuz darbe girişiminde insanlar büyük bir kahramanlık gösterdiler. Bu birlik ruhunu ve Türkiye'yi takdir ediyorum. Her zaman vatansever Türk milletinin yanındayız. Türkler aynı zamanda çok misafirperverler. Buraya geldiğim ilk günden beri hep ilgili ve yardımseverlerdi" diye konuştu.

KARDEŞLİK DUYGULARI PEKİŞİYOR

İlk programda Filistin'den, ikinci programda Bosna'dan bir öğrenciyi Esenler'de konuk eden Dünyanın Renkleri projesi, yurtdışından gelen öğrencilerin ülkelerini ve kültürlerini Türkiye'deki kardeşlerine tanıtmasına olanak sağlıyor. Proje aynı zamanda öğrenciler arasında kardeşlik ve dostluk duygularının pekiştirilmesine de yardımcı oluyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Esenler Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title