Haberler

Etiyopya Heyeti Mısır'da

Etiyopya Dışişleri Bakanlığı: "Etiyopya heyetinin Mısır'da yaptığı görüşmeler, iki ülke arasındaki tüm sektörlerde işbirliğini güçlendirmek için faydalı ve olumlu görüşmelerdir"

Etiyopya Dışişleri Bakanlığı, Hedasi (Rönesans) Barajı projesi kapsamında bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mısır'a giden Etiyopya heyetinin "faydalı ve olumlu" görüşmeler yaptığını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dina Mufti, başkent Addis Ababa'da düzenlediği basın toplantısında, "Etiyopya heyetinin Mısır'da yaptığı görüşmeler, iki ülke arasındaki tüm sektörlerde işbirliğini güçlendirmek için faydalı ve olumlu görüşmelerdir. İki ülke halklarının ilişkileri daha da güçlenecek" dedi.

Mufti, "Taraflar arasındaki görüş alışverişi, Nil sularının adil şekilde dağılımına katkı sağlayacak. Heyetin ziyareti, Mısır'da halk düzeyinde bazı sektölerde Hedasi Barajı'nın inşası hakkındaki yanlış anlamaları giderecek" diye konuştu.

Mısır'ın baraj sularının kendi ülkesini basacağı endişesiyle baraj inşası konusunda korkuları olduğunu söyleyen Mufti, "Barajın Mısır'a hiçbir zararı olmayacak. Baraj, suların artmasına ve altyapının güçlenmesine katkı sağlayacak. Etiyopya, bu sayede Nil Havzası ülkelerine elektrik ihraç edecek" ifadelerini kullandı.

Mısır'a giden Etiyopya heyetinin temaslarının cuma gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

Etiyopya'nın, Nil Nehri üzerine inşa etmeyi planladığı Hedasi Barajı, Mısır'ın tepkisine yol açmıştı. İki ülke ilişkileri proje hakkında karşılıklı yapılan açıklamalar sebebiyle bozulmuştu.

Son zamanlarda ise iki ülke birbirine karşı ılımlı mesajlar vermeye devam ediyor. - Etiyopya

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Addis Ababa Etiyopya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title