Haberler

Etiyopya'daki Türk Şirketi Bmet - Addis

Etiyopya'da 2011 yılında 150 milyon dolarlık yatırımla kurulan Türk şirketi BMET'in hedefi, uzun vadede tüm Afrika pazarında etkili bir enerji ve telekomünikasyon firması olabilmek.

Etiyopya'da 2011 yılında 150 milyon dolarlık yatırımla kurulan Türk şirketi BMET'in hedefi, uzun vadede tüm Afrika pazarında etkili bir enerji ve telekomünikasyon firması olabilmek. Etiyopya'nın Oromiye Eyaleti'nin Dima ve Sebata köyleri arasında kurulu fabrika, başkent Addis Ababa'ya 30 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Fabrika yıllık 24 bin ton bakır, 48 bin ton alüminyum kablo üretme kapasitesine ulaşırken, ürünler henüz Etiyopya, Cibuti ve Kenya pazarlarında satışa sunuldu. BMET Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Turan Yangın, yaptığı açıklamada, enerji, telekomünikasyon ve iletken teknolojisindeki hedeflerinin, tüm Afrika olduğunu belirterek, bu nedenle üretim için Etiyopya'yı tercih ettiklerini dile getirdi. AA

Kaynak: AA / Güncel

Addis Ababa Etiyopya Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title