Haberler

Etiyopya'da Ramazan Bayramı

Güncelleme:

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'daki Müslümanlar, bayram namazını stadyumda kıldı.

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'daki Müslümanlar, bayram namazını stadyumda kıldı.

Ramazan bayramı dolayısıyla sabahın erken saatlerinden itibaren kentin bir çok bölgesinden binlerce Müslüman,  Addis Ababa Stadyumu'na akın etti. Burada namazı eda eden Müslümanlar, daha sonra kucaklaşarak bayramlaştı.

Addis Ababa Stadyumu'nda bir konuşma yapan Etiyopya Müslümanları Birliği Başkanı Dr. Ahmet Abdurahman, başkent Addis Ababa'da geçen hafta Cuma namazında yaşanan gerginliklere değinerek, olaylardan Müslüman olmayan muhalif siyasi unsurların sorumlu olduğunu ifade etti.

Ülke genelinde 105 caminin tapusunun hükümet tarafından kendilerine verildiğini de aktaran Abdurrahman, Etiyopyalı Müslümanları ülke kalkınmasına destek olmaya çağırdı. Buradaki bayramlaşma töreni, Etiyopya Devlet Televizyonu'ndan canlı yayımlandı.

Öte yandan başta Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome olmak üzere Etiyopyalı yetkililer, ülkede yaşayan Müslümanların bayramını kutlayan mesajlar yayımladı.

Nüfusu 2008 yılı verilerine göre 81 milyon olarak açıklanan Etiyopya'da, yüzde 35 civarında Müslüman olduğu belirtiliyor. - Addis Ababa

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Addis Ababa Etiyopya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title