Haberler

Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu'nun Kapatılması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: "Bu arazinin tapusu hala büyükşehirde mi?" "Yeni imar planında rezidans, AVM, otel, restoran izni neden verildi"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a seslenerek, "Bir sene önce tapu bende diyordunuz. Bu arazinin tapusu hala büyükşehirde mi?" dedi.

Ağbaba, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, milletvekilleri ve ellerinde "madem riskli alan, park olsun o zaman" yazılı dövizler taşıyan vatandaşlardan oluşan bir grup,  Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu'nun önünde toplandı.

Basın mensuplarına açıklama yapan Ağbaba, okulun bulunduğu arazinin değerinin 1 milyar dolar civarında olduğunu belirterek, kentin AVM terörüyle yıkıldığını savundu.

Ağbaba, 17 Aralık operasyonu sürecinde ortaya çıkan telefon konuşmalarından kentin rant lobileri tarafından yönetildiğinin anlaşıldığını ileri sürerek, araziye yapılması planlandığı ileri sürülen projenin maketinin fotoğraflarını basın mensuplarına gösterdi.

Yasin El Kadı'nın fotoğrafta ortaklarıyla beraber alan için yaptıkları projeyi görüştüğünü savunan Ağbaba, Kadir Topbaş'ın da  arazinin tapusunu gösterdiği fotoğrafını göstererek, şunları kaydetti:

"Kadir Topbaş'a sesleniyorum. Bir sene önce tapu bende diyordunuz. Bu arazinin tapusu hala büyükşehirde mi? Yoksa tapular çoktan El Kadı'ya geçti ve polis lojmanı yerine 360 ismiyle bir rant alanı kurulacak mı? Bu araziye güya polis lojmanı yapılacaktı. Ortadaki iddia büyük. Araziye polis lojmanı yapılacaksa inşaat hakkı neden 100 bin metrekareye çıkarıldı ve yükseklik sınırı kaldırıldı. Arazide afet riski yoksa denen afet riski alanlar kapsamına aldınız. Bu arazi neden imar ve koruma yasalarından muaf. Yeni imar planında rezidans, AVM, otel, restoran izni neden verildi. Bu araziyi Yasin El Kadı'nın şirketine 460 milyon dolar bedelle ihalesiz verdiniz mi? Aslında burada Topbaş'ı muhatap almıyoruz. Çünkü İstanbul'u Topbaş yönetmiyor."

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da, okulun yerine ne yapılacağına ilçe sakinlerinin karar vermesini istedi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kadir Topbaş Veli Ağbaba İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title