Haberler

Etik, Ege'yi Hollandalılar'a Tanıttı

Hollanda'nın Utrecht kentinde düzenlenen Utrecht Turizm Fuarı kapılarını açtı.

Hollanda'nın Utrecht kentinde düzenlenen Utrecht Turizm Fuarı kapılarını açtı. Avrupa'daki turizm sektörünün 'yeni sezon öncesi önemli sınav' olarak tanımladığı Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı, 19 Ocak'a kadar dünya turizmini Utrecht'te buluşturacak.

Türkiye için önemli pazarlardan biri olarak dikkat çeken fuara Türkiye 37 katılımcı ve 740 m2'lik bir stant alanıyla katılıyor. Dev turizm organizasyonları ve uluslar arası önemli fuarlara katılım göstererek İzmir ve Ege Bölgesi'nin turizm potansiyelini yurt dışına taşıyan ETİK, ülke ve bölgenin dünya turizm pazarındaki rekabet gücünü arttırmaya yönelik çalışmalarına Utrecht Turizm Fuarı'yla devam ediyor.

Ege Bölgesi turizm destinasyonlarının tanıtımını gerçekleştirmek üzere fuarda temaslarda bulunan ETİK Yönetim Kurulu üyeleri Sadun Alp, Gökhan Angın, ETİK Denetim Kurulu Üyesi Haluk Alay, Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ve Egeli tur operatörleri stant çalışmalarıyla dikkatleri Ege'ye çekmeye çalışıyor.

EGE'YE İLGİ ARTIYOR

2014 yılının ilk fuarı olmasıyla ayrı bir önem taşıyan Utrecht Fuarı, önemli kurumların yer aldığı çok sayıda katılımcıya ev sahipliği yapıyor. 2013 yılında 100 bin kişinin ziyaret ettiği Utrecht Turizm Fuarı hem turizm sektörü kuruluşlarını, tur operatörleri ve seyahat acentelerini hem de tüketicileri bir araya getiren bir organizasyon olması sebebiyle önemli bir tanıtım fırsatı olarak ön plana çıkıyor. Fuarda kurulan ve yoğun ilgi gören ETİK standında, İzmir ve Bölge turizmini tanıtan broşür, otel rehberi ve kitapçıklar, fuar ziyaretçilerine sunuluyor.

Bu çalışmaların yanında ETİK üyelerinin, acente ve tur operatörleriyle de yoğun görüşmeler yaptığını kaydeden ETİK Yönetim Kurulu Üyesi Sadun Alp, fuar ziyaretçilerinin özellikle İzmir ve Ege Bölgesi'ne ilgilerinde artış olduğunu kaydetti. Sadun Alp, "Ege Bölgesi, Hollandalılar için özel bir destinasyon bölgesi haline geldi. Her 3 Hollandalı'dan biri Türkiye'yi deniz turizmi için en uygun ülke olarak düşündüğünü söylüyor. Bölgenin bu alandaki potansiyeli Hollandalılar'ın ilgisini çekiyor. Fuardaki temaslarımız ve acentelerden edindiğimiz bilgiler sonucunda, Hollandalı turistin ülkemizi tercihlerinde yüzde 7 oranında bir artış öngörüyoruz. ETİK olarak İzmir ve bölge turizminin sıçrama göstereceği en önemli konulardan birinin tanıtım ve pazarlama olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle Avrupa'daki önemli turizm fuarlarında gerçekleştirdiğimiz tanıtım programlarımıza Hollanda'da devam ediyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hollanda Utrecht İzmir Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title