Haberler

Ethem Sarısülük'ün Ölümüne İlişkin Dava

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Adliye önünden görüntüler

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, avukatı Murat Yılmaz ve annesi Sayfı Sarısülük'ün açıklamaları Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin dava

CHP Ankara Milletvekili Sarıhan:

"CHP olarak, muhalefet partisi olarak bu hukuksuzluklara karşı yaşama hakkının savunulması, örgütlenme, ifade ve basın özgürlüğünün savunulması anlamında buralarda olmaya devam edeceğiz"

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin dava hakkında, "CHP olarak, muhalefet partisi olarak bu hukuksuzluklara karşı yaşama hakkının savunulması, örgütlenme, ifade ve basın özgürlüğünün savunulması anlamında buralarda olmaya devam edeceğiz." dedi.

Sarıhan, Aksaray Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, davanın Aksaray'a taşınmış olmasının aslında gözlerden uzak bir yargılama çabası anlamına geldiğini iddia etti. Parti olarak davanın takipçisi olduklarını belirten Sarıhan, şöyle devam etti:

"CHP olarak, muhalefet partisi olarak bu hukuksuzluklara karşı yaşama hakkının savunulması, örgütlenme, ifade ve basın özgürlüğünün savunulması anlamında buralarda olmaya devam edeceğiz. Bu bizim kararlılığımızı etkilemeyecek. Aslında yeni bir hukuksuz durum söz konusu. Bunu avukat kimliğimle söylüyorum. Şimdi hukuksuz bir tahliye kararıyla karşı karşıyayız. Tamamen hukuka, yasal düzenlemeye aykırı verilmiş tahliye kararıyla yüz yüzeyiz. Dosyadan el çekmiş bir mahkeme, kesinlikle o dosya hakkında yeni bir karar oluşturamaz. Burada bir başka yere taşınması kararının ulaşmış olmasına rağmen, mahkeme tarafından verilmiş olan bir tahliye kararı var. Bu hiçbir kimseye sunulmuş bir ödül değildir. Ne yazık ki cezasızlık kültürünün geliştiği, halkın hak arama taleplerinin bastırıldığı bir politikanın devamı olarak böylesi bir uygulama ile karşı karşıya bırakılmış durumdayız ancak yılmayacağız."

Ethem Sarısülük'ün ailesinin avukatı Murat Yılmaz ise Aksaray'daki davanın ikinci celsesinde de farklı bir şeyin olmadığını belirterek, "Göstermelik de olsa yargılamaya başlandığında, davaları şehirlerden şehirlere taşıyarak, aileleri, avukatları, toplumsal muhalefeti, bu davayı takip etmemesi için sindirmeye çalışıyorlar." dedi.

Aksaray Ağır Ceza Mahkemesinin iki celsedir sanık Ahmet Şahbaz'ın tutuklanması taleplerini reddettiğini söyleyen Yılmaz, kasten adam öldürme dosyasının tartışıldığı bir ortamda, Şahbaz'ın elini kolunu sallayarak bir misafir şeklinde bu mahkemede yargılanmasının, bu yargılamanın sonucunu gösterdiğini savundu.

Yılmaz, davanın takipçisi olmaya devam edeceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi, Ahmet Şahbaz'ı kollamaya devam ettiği sürece biz de buraya gelip yüzlerine haykıracağız. Bugün verilen ara kararla tutuklanma talebimiz reddedildi. Duruşma 27 Haziran'a bırakıldı. Görüntüler tekrar incelenecek. Alınan bilirkişi raporuyla, gelecek celsede mahkeme huzurunda, eğer yetişirse bu görüntüleri izleyeceğiz. Buna göre beyanlarımız alınacak."

Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfı Sarısülük de Aksaray'a ikinci kez getirildiklerini belirterek, "Bizler de buraya geleceğiz, burada hakkımızı savunacağız. Oğlumun hakkını alacağım. Bakın bu katiller bütün çocuklarımızı öldürüyorlar. Ne istiyorlar bizim çocuklarımızdan? Türkiye'de barış istiyoruz, çocuklarımızla gezmek istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ethem Sarısülük Şenal Sarıhan Murat Yılmaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title