Haberler

Ethem Sarısülük'ün Öldürülmesine İlişkin Davada Karar

Sarısülük ailesinin avukatı Yılmaz: "Bugün bir kez daha Ethem Sarısülük öldürülmüştür.

Ethem Sarısülük'ün ailesinin avukatı Murat Yılmaz, "Bugün bir kez daha Ethem Sarısülük öldürülmüştür. Yargı eliyle öldürülmüştür. Bir kez daha Ethem Sarısülük'ün ailesi öldürülmüştür" dedi.

Ethem Sarısülük'ün öldürülmesine ilişkin davada kararın açıklanmasından sonra Ankara Adalet Sarayı önünde açıklamada bulunan Sarısülük ailesinin avukatlarında Murat Yılmaz, "Bugün Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, bir hukuksuzluğa imza attı" ifadesini kullandı.

Ethem Sarsülük'ün vurulmasından bu yana hep hukuksuz uygulamalarla karşı karşı olduklarını savunan Yılmaz, "Hiçbir şekilde biz bir adaletin gelmeyeceğini biliyorduk. Ama bu kadarını da beklemiyorduk. Neden beklemiyorduk? Katil Ahmet Şahbaz, bugün açıkça Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ödüllendirilmiştir. Ethem Sarısülük'ü sokak ortasında kafasına ateş ederek öldürdüğü için ödüllendirilmiştir" diye konuştu.

Yılmaz, "7 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, bugün utancından Ahmet Şahbaz'ın tutukluluk halinin devamına karar vermiştir. Bu kararı, bu cezayı kabul etmemiz mümkün değildir. Dolayısıyla bizim mücadelemiz şimdi başlıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Avukat Yılmaz, "Çünkü bugün bir kez daha Ethem Sarısülük öldürülmüştür. Yargı eliyle öldürülmüştür. Bir kez daha Ethem Sarısülük'ün ailesi öldürülmüştür" görüşünü dile getirdi.

Sanık Şahbaz'ın müebbet hapis cezası alması gerektiğini ileri süren Yılmaz, mahkeme kararını temyiz edeceklerini ve Yargıtay'a götüreceklerini söyledi.

-"Bundan sonra adalet sokaklarda, meydanlardadır"

Sarısülük ailesinin avukatlarından Kazım Bayraktar ise "Bugüne kadar bu polisleri bu şekilde koruyan bu yargılamalar, siyasi iktidarın talimatıyla, siyasi iktidar, polis, yargı arasında gerçekleşen işbirliğiyle yürümektedir" dedi.

Soruşturmanın başından itibaren hukukun altüst edildiğini ve bugüne gelindiğini ileri süren Bayraktar, "En son tutuklama kararından sonra sanki havası değişmiş, farklı bir şey olacakmış gibi bir beklentiye sokuldu kamuoyu. Arkasından 7 yıl, beraat gibi bir ceza verildi" diye konuştu.

Türkiye yargısından adalet beklemediklerini kaydeden Bayraktar, "Bundan sonra adalet sokaklarda, meydanlardadır. Adalet orada söke söke alınacaktır" görüşünü savundu.

-"Bugün bizleri bir kez daha mezara koydular"

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da "Bugün burada bir tiyatro daha oynandı. Gerçekten komik bir tiyatro. Ülkemizde adaletin olmadığı apaçık ortada. Bugün bizleri bir kez daha mezara koydular. Ama bununla başa çıkacağız" ifadesini kullandı.

Bu sırada duygulanan Elvan, "İnanıyorum ki sizlere de güveniyorum. Biz hakkımızı ve adaleti bulacağız ve sizlerin sayesinde bu adaleti geri getireceğiz. İnanıyorum. Ama birlik ve beraberlik zamanı. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

-"Bu adaleti biz kabul etmiyoruz"

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise karara ilişkin değerlendirmesinde "Aslında halk için korkunç bir sonuç. Zalimler ve katiller için bir mutluluk verici sonuç elde edildi. Bu adaleti biz kabul etmiyoruz" görüşünü dile getirdi.

Kararın, kamuoyunun ve Sarısülük ailesinin vicdanını tatmin etmeyeceğini ifade eden Kürkçü, şöyle devam etti:

"Ancak politika üretenler için, bizim işimiz bunları söylemekle yetinmek olamaz. Bizim bu devlet düzenini değiştirmeye mecburiyetimiz var. ya bu devlet düzeni değişecek, adalet hakim olacak veya biz burada köleler gibi bizimle alay edilmesine, ölülerimizin üzerinden zafer dansları yapılmasına razı olacağız. Buna razı olmayız, razı olmayacağız. Ancak bu bir seferde ve kolay kazanılacak bir mücadele değil. Ama eninde sonunda adalet hakim olacak."

-"Sağlıklı bir yargılama yapılamadı"

Sanık Şahbaz'ın avukatı Uğur Ceyhan da kararın hukuka aykırı olduğunu iddia ederek, "Mahkemenin siyasi baskılar neticesi verdiği bir karar. Mahkeme, görüşünü daha önce beyan etmişti. Önceden verdikleri bir karar var. Kararın baskı neticesinde verildiği çok açık. Heyetin, marjinal grupların, terör örgütlerinin etkisinde kaldığı çok açık. Sağlıklı bir yargılama yapılamadı. Yargıtaydan adil bir karar çıkacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Müvekkilinin tutukluluğunun devamına itiraz edeceklerini bildiren Ceyhan, mahkeme heyeti hakkında da "ihsası reyde bulundukları, mahkemenin itibarını koruyamadıkları, devlet büyüklerine hakaretlere karşı bir şey yapmadıkları" gerekçeleriyle HSYK'ya şikayette bulunacaklarını belirtti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ethem Sarısülük Ahmet Şahbaz Murat Yılmaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title