Haberler

Et ve Süt Kurumu, Kızılay'ın Kurbanlarını Kavurma Yapıyor

Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası düzenleyen ve uyguladığı modelle dikkatleri üzerine çeken Türk Kızılayı, Et ve Süt Kurumu Kombinalarında gerçekleştirdiği kesim ve konserveleme işlemlerine dair süreçleri paylaşmak üzere için kapılarını basın mensuplarına açtı.

Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası düzenleyen ve uyguladığı modelle dikkatleri üzerine çeken Türk Kızılayı, Et ve Süt Kurumu Kombinalarında gerçekleştirdiği kesim ve konserveleme işlemlerine dair süreçleri paylaşmak üzere için kapılarını basın mensuplarına açtı.

Kesilen kurbanların etlerini bayram boyunca değil, yıl boyunca ihtiyaç sahibinin sofrasına ulaştırma düşüncesi üzerine kurulu olan Kızılay Kurban Modeli'nde kurban etleri kavurma yapılarak 800 gramlık teneke kutularda konserveleniyor. Hijyen koşullarının tüm süreç boyunca gözetildiği otomasyon sistemde nihai ürün olan kurban konserveleri Türk Kızılayı'nın ülke genelinde yayılmış olan şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahibi insanların evlerine ulaştırıyor.

Et ve Süt Kurumu Sincan Kombinası'nda düzenlenen ve Kızılay Modeli'ne dair tüm detayların paylaşıldığı programda açıklamalarda bulunan Türk Kızılayı Genel Sekreteri Ayşegül Genç, "Kızılay Modeli 2007 yılından bu yana uygulanan bağışçılarımızın yapmış olduğu kurban bağışlarını bir ibadet anlayışı içerisinde uyguluyor. Uygulamaya koyarken öncelikle hayvanlar veteriner eşliğinde özel olarak seçiliyor. İslami şartlara uygun olarak kesiliyor. Bu yıl dört tane kombinemiz de kesim işlemleri yapılıyor. Ağrı, Erzurum, Yozgat ve Denizli'de kesimler yapılacak. Daha sonra Ankara'ya gelip burada kavurmalar yapılacak. Mutlaka noter çalışmalarımızda olacak. çalışma bittikten sonra kavurmalarımızdan bir adetinin yanında teşekkür belgesi ve süreci gösteren bir CD vekalet veren kişiye gönderiyorlar.

"BU SENE KAVURMA HEDEFİMİZ 400 İLE 500 BİN ARASINDA BİR RAKAMA ULAŞMAK"

2014 yılında yaklaşık 360 bin adet kavurma ürettiklerini kaydeden Genç, "Bu sene kavurma hedefimiz, 400 ile 500 bin arasında bir rakama ulaşmak. Yardımlarımızı 1 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu sene 18 ülkede 21 nokta da bir kesim işlemi düşünülmekte.

"BİR KİŞİNİN HİSSESİ YAKLAŞIK 20 ADET KONSERVE KAVURMA YAPIYOR"

Türk Kızılayı'na kurban vekaleti vermek isteyen vatandaşlara çağrıda bulunan Genç, "Kızılay'a güvenerek, kalbinden bu ibadeti yapmak isteyerek yardım sever vatandaşlarımıza elimizden geldiğince doğrusunu yapmaya çalışarak hizmet vereceğiz. Buna emin olsunlar, kalpleri rahat olsun. 168 çağrı merkezimiz var, vatandaşlar buradan rahatlıkla ulaşabilirler. Biz ayın 18'inde başladık bu kampanyaya 23'üne kadar da devam edecek. Her bankadan bu bağışı yapabilirler. 700'e yakın şubemiz var her şubemize ulaşabilirler. Bir kişinin hissesi yaklaşık 20 adet kavurma yapıyor. Konserveler 800 gramlık, yaklaşık 18 ay ömrü var. Yurtdışı için 435 TL, yurtiçi için de 690 TL bir ücretimiz var" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Et ve Süt Kurumu Türk Kızılayı Ayşegül Genç Kızılay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title