Haberler

Estonya Cumhurbaşkanı Ilves Açıklaması

Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves, "Sorunları birlikte çözme duygumuzu kaybedersek Avrupa Birliği (AB) dağılır. Artık çatlaklar göze çarpıyor" dedi.

Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves, "Sorunları birlikte çözme duygumuzu kaybedersek Avrupa Birliği (AB) dağılır. Artık çatlaklar göze çarpıyor" dedi.

Ilves, Estonya televizyonunda (ETV) yayımlanan röportajında, AB'nin ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirterek, "AB bir süre daha yaşayacak. Sorunları çözmek için güçlerimizi birleştirmeliyiz.  Sorunları birlikte çözme duygumuzu kaybedersek AB dağılır. Artık çatlaklar göze çarpıyor" diye konuştu.

Avrupa'daki sığınmacı krizinin abartıldığını savunan Ilves, sığınmacı krizinin bazı çevrelerce radikal tepkileri kışkırtmak için kullanıldığını söyledi.

Röportajda Rusya'nın uluslararası hukuk ihlallerine de değinen Ilves, "Uluslararası anlaşmalar bizim gibi ülkeler için çok önemli. Anlaşmalara dayanan sistem çökerse bizim gibi küçük ülkeler kendilerini büyük bir belanın içinde bulur" görüşünü dile getirdi.

Ilves, Estonya'da görev yapan NATO gücüne mensup siyah Amerikalı askerlerin sivil kıyafet içindeyken maruz kaldıkları sözlü ırkçı saldırılarla ilgili olarak da "Bu bir rezalet, bir utanç. Bizi korumak için buraya gelen siyah askerlere 'Size sadece üniformalıyken tahammül ederiz' denilmesi, duyduğum en utanç verici şeylerden biri" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Toomas Hendrik Ilves Avrupa Birliği Estonya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title