Haberler

Essen'de Çoçukların Coşkusu

Essen'da faaliyet gösteren Ruhr Veliler Birliği ile Ruhr Öğretmenler Derneği tarafından gecikmeli olarak düzenlen Uluslararası 23 Nisan şenliği, bine yakın davetlinin katılımıyla Bockmühle Gesamtschule Salonu'nda gerçekleştirildi.

Essen'da faaliyet gösteren Ruhr Veliler Birliği ile Ruhr Öğretmenler Derneği tarafından gecikmeli olarak düzenlen Uluslararası 23 Nisan şenliği, bine yakın davetlinin katılımıyla Bockmühle Gesamtschule Salonu'nda gerçekleştirildi.Etkinliğe Essen ve çevresinde bulunan okullardan öğrenciler ve onların aileleri katılırken, şiir okuyan, mars ve şarkılar söyleyen ve folklor oynayan çocukların coşkusu görülmeye değerdi.

Ruhr Veliler Birliği Başkanı Dr. Ali Sak, Ruhr Öğretmenler Derneği Başkanı Celal Aydemir, ve Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosluğundan konsolos Ahmet Davaz'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na dair konuşmalar yaptığı etkinlikte, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasını yaşayan aileler de unulmadı.Konsolos Ahmet Davaz konuşmasında, 'bildiğiniz üzere ulusal bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştiği ve millet olarak tasada ve kıvançta tek birlik olduğumuz törenlerdir.Maalesef bu etkinlik, Manisa'nin Soma ilçesinden meydana gelen maden faciası dolayısıyla buruk geçmektedir.Bu vesileyle milletimizi yasa boğan bu faciada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Alllah'ta rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum' fadelerine yer verdi.

Program sırasında arkadaşlarıyla sahneye gelen küçük bir kız öğrencisinin de mikrofonu eline alarak, Soma'da hayatını kaybeden madencilere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar diliyorum sözleri salondan büyük alkış aldı.

ÖGĞRENCİLERE ÖDÜLLERIDE VERİLDİ

Ruhr Veliler Birliği ile Ruhr Öğretmenler Derneği tarafından daha önce düzenlenen Türkçe-Almanca okuma yarışmasına katılan ve dereceye giren öğrencilerin de, ödülleri verildi.Ücüncü sınıf öğrencileri arasında Essen Bonifaciusschule'den Nilay Sayıcı, dördüncü sınıf öğrencilerinden Gelsenkirchen Glückaufschule'den Ceyda Ateş birinciliği kazanan öğrenciler oldu.Ögrencilerin sertifikalarını ve hediyelerini, Konsolos Ahmet Davaz ve Ruhr Veliler Birliği Başkanı Dr. Ali Sak taktim etti.

Sahnede öğrencilerin şarkı, şiir ve folklor gösterileri büyük beğeni toplarken, Gelsenkirchen Gesamtschule Schloss Horst okulundan katılan kiz öğrenci grubunun Karadeniz yöresi halk oyunları gösterisi, salondan büyük alkış aldı.

Ruhr Veliler Birliği ile Ruhr Öğretmenler Derneği, dün yine akşam saatlerinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı düzenledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

23 Nisan Ali Sak Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title