Haberler

Essen Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa: ?derneklerimize Dokunanların Karşısında Biz Oluruz?

Essen Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa: 'Derneklerimize dokunanların karşısında biz oluruz' -UETD Essen Şubesi'ne Saldırı Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Essen Şubesi, dün gece yarısı saldırıya uğradı.

Essen Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa: 'Derneklerimize dokunanların karşısında biz oluruz'

-UETD Essen Şubesi'ne Saldırı

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Essen Şubesi, dün gece yarısı saldırıya uğradı. Saat 00: 40 sıralarında meydana gelen saldırının terör örgütü PKK sempatizanları tarafından gerçekleştirildiği tahmin edilirken, saldırıda dernek lokalinin camları paramparça oldu. Camları kırılan dernek lokalinde kimse bulunmadığı için, herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Saldırıya uğrayan dernek lokaline gelen Alman polisi, olayla ilgili incelemede bulundu.

Olayın ardından UETD Essen şubesi, bugün adeta ziyaretçi akınına uğradı. T.C. Essen Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, saldırıya uğrayan dernek lokaline giderek geçmiş olsun dileğinde bulundu ve UETD yetkilerinden bilgi aldı. Mustafa Kemal Basa burada, olayla ilgili lokali ziyaret eden UETD Genel başkanı Süleyman Çelik, UETD Essen şubesi başkanı Dursun Baş ve UETD Yönetim Kurulu Üyesi Metin Şirin ile bir süre sohbet etti. Ak Parti'nin Brüksel Ofis Sorumlusu Zafer Sarıkaya, Asiye Bilgin, çok sayıda UETD temsilcisi ve vatandaşlar dernek lokalinde hazır bulundu.

HEP YANINIZDAYIZ

Saldırıya uğrayan UETD Essen şubesini ziyareti sırasında bir de konuşma yapan T.C. Essen Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, 'Can kaybı yada yaralanma olmaması sevindirici. Alman güvenlik birimlerine burada önemli görevler düşmektedir. Elli yıldır Almanya ekonomisine ve sosyal yapısına çok büyük katkıları olan, vergisini veren ve önemli bir kısmının da Alman vatandaşlığını aldığı ülkede vatandaşlarımızın, güvenlik ve adalet bekleme hakkına sahiptir. Böyle olayların tekrarlanmaması, Alman dostlarımızın sorumluluğu altındadır' dedi. Mustafa Kemal Basa, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

'UETD, her zaman uyum temelli olan, siyasi karakteri olan ve sivil toplum çalışmaları yürüten bir kuruluş olmuştur. UETD'nin faaliyetlerini beğenmiyorsanız, bunu ifade etmenin yolu gelip camları indirmek değildir. Demokratik bir ülkede, demokrat bir çalışma yapan bir kuruluş için bu tip saldırı eylemlerinin yeri yoktur, olmamalıdır. UETD camiasına büyük geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyorum. Bizde Başkonsolosluk olarak olayın takipçisi olacağız. Bir daha benzer olayların tekrar etmemesini ümit ediyoruz. Bu arada UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik'in, provokasyonlara kapılmaması yönündeki çağrıların çok doğru bulduğumu ve buna da vatandaşlarımızın özen göstermesini bekliyorum. Her zaman yanınızdayız, demokratik mücadele veren her derneğimize, demokratik ve barışçıl yollarla vatandaşlarımızın sorunları için çalışan bütün teşkilatlarımızın yanındayız, onlara destek oluruz. Onlara dokunan ve onların demokratik çalışmalarının karşısında durmak isteyenlerin de, biz karşısında oluruz?.

'ALMAN MAKAMLAR BU TÜR OLAYLARA DAHA HASSASİYET GÖSTERMELİDİR'

Saldırıya uğrayan dernek lokalini ziyaret eden ve vatandaşlara sağduyu çağrısı yapan UETD Genel başkanı Süleyman Çelik, 'Yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyoruz. Türkiye devletinin teröre karşı kararlı duruşunun bir yansıması olarak değerlendiriyoruz. İnşallah bu son olay olur. Bu tür olayları kınıyoruz ve bir daha gerçekleşmemesini diliyoruz. Daha önce diğer derneklerimize yapılan benzer saldırılarla ilgili kamera kayıtları ve bazı bilgileri Alman makamlarına iletmemize rağmen, üzülerek söylememiz gerekiyor ki, saldırılar alakalı henüz bir netice alınmış değil. Bunun yanında daha önceki saldırılar olsun, bu son olayla ilgili olsun bir takım emareler, işaretler var onlar üzerinde yoğunlaşılıyor. Saldırganlarla ilgili kimlik tespiti yapılabilmiş değil. suçluların yakalanmasını ve hukuki olarak cezalandırılmasını istiyoruz. Bizler tarafından kurulmuş olmasa da, Almanya yasalarına göre kurulmuş, Avrupa'yı Sosyal, Kültür, siyasi ve Ekonomi alanlarında faaliyetleri olan kuruluşlardır. Bundan dolayı Almanya hükumeti ve güvenlik birimleri, bu olaylarla ilgili hassasiyet ortaya koymalarını bekliyoruz' şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dursun Baş Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title