Haberler

Eşref Bitlis Davası Hukuken Kapandı!

Güncelleme:

Uçak kazasında ölen eski Jandarma Komutanı Bitlis'in suikaste uğradığı iddia edildi. Savcılık, eski JİTEM'cilere dava açacak delil bulamadı, dosya kapandı.

Yıllardır tartışılan ve komplo teorilerine konu olan eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in düşen uçakta hayatını kaybetmesi olayı, hukuken kapandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli 4 kişi için yürütülen soruşturmada, eski JİTEM'cilerin yargılanmasına gerek görmedi. Kovuşturmaya yer olmadığına dair verilen kararla, esrarengiz bir cinayete kurban giden JİTEM'ci Cem Ersever'in yardımcısı Aytekin Özen ile İbrahim Özmen yargılanmayacak. Diğer iki şüpheli ise, hayatlarını kaybeden Arif Doğan ile bomba uzmanı Tayyar Tarhan'dı.

ZAMAN AŞIMI SÜRESİ DOLDU

Soruşturmayı yürüten Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu kararında, asli zaman aşımı süresinin dolduğunun kabul edildiği de kaydedildi. Nitelikli adam öldürme suçu şüphesiyle yürütülen soruşturmada, JİTEM'i kendisinin kurduğunu iddia eden şüpheli Arif Doğan ile bomba uzmanı Tayyar Tarhan'ın vefat etmesinden dolayı haklarında kovuşturma yapılamayacağı kaydedildi.

BİNBAŞI SUÇLAMALARI REDDETTİ

Şüphelilerden JİTEM'in kara kutusu Cem Ersever'in sağ kolu olduğu dönemde Celil kod adını kullanan emekli Binbaşı Aytekin Özen'in ise suçlamaları reddettiği kaydedildi. Özen hakkında kamu davası açılmasını gerektirecek yeterli delil bulunmadığı belirtildi. Kararda ismi geçen diğer şüpheli İbrahim Özmen hakkında ise herhangi bir ifadeye yer verilmedi.

ZAMAN AŞIMI ZARURET OLDU

Olayda ise herhangi bir bomba kullanılıp kullanılmadığının tespit edilmesinin mümkün olmadığı kaydedildi. Sabotaj iddiasına ilişkin de herhangi bir somut kanıtın ortaya konamadığı, olayın nitelikli şekilde kasten adam öldürme eylemini oluşturduğu kabul edilse bile, eylemin zaman aşımı hükümleri uyarınca ele alınması zaruretinin bulunduğu ifade edildi.

SIR PERDESİ ARALANAMADI

17 Şubat 1993 tarihinde yaşanan olayın ardından, hazırlanan bilirkişi raporunda kazanın buzlanmadan kaynaklandığı yazılmıştı. Ancak kazanın detayları ve gerçek nedeni hakkındaki sır perdesi bir türlü aralanamadı.

NE DEMİŞTİ?

Ergenekon Davası'ndan 47 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan emekli Albay Arif Doğan, 2014 yılında kalp yetmezliğinden vefat etti. Doğan'a ait olduğu iddia edilen bir ses kaydında, Eşref Bitlis'i JİTEM ekibinin öldürdüğünü söylediği ileri sürülmüştü. Daha sonra ses kayıtlarının sahte olduğunu söyleyen Doğan, savcılıkta verdiği ifadede, Bitlis'in ölümüyle ilgili olarak, "Rusya'nın KGB'si, Amerika'nın CIA ve FBI'sı, İsrail'in MOSSAD'ı, Türkiye'nin Orta Doğu ile ilgili ilişkilerini kesmek için yaptı' dedim. PKK kanalıyla tampon bölge oluşturmak amacıyla yapılıyor. Rahmetli Eşref Paşa, bunu ortaya çıkarmak için bayağı mesafe kat etmişti" demişti.

NE OLMUŞTU?

Uçağı 23 yıl önce bugün yere çakılmıştı

23 yıl önce bugün yaşanan olayda, Eşref Bitlis'in uçağı, Ankara'dan Diyarbakır'a gitmek için havalandıktan kısa bir süre sonra yere çakılmış, Bitlis ile birlikte askeri personel Fahir Işık ve Emin Öner, Pilot Binbaşı Yaşar Erian, Pilot Yüzbaşı Tuğrul Sezginler ve posta işletme merkezi güvenlik görevlisi Ruhi Salay hayatını kaybetmişti.(Kaynak: Yeni Yüzyıl)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İbrahim Özmen Eşref Bitlis Cem Ersever Arif Doğan Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

MÜSLÜMAN:

GAFFAR OKAN EŞREF BİTLİS İ ÖLDÜRENLER AYNI ACIYI YAŞASIN İNŞALLAH

28
0
yanıtYanıtla
halil ibrahim:

Davası düşse ne olur düşmeszse ne adam gibi adamı katlettiler

19
1
yanıtYanıtla
müslüman evladı Mobil-ANDROID:

oda bir kürt dü... ama hain değildi ...vatanına ve milletine bağlı bir kürtdü...

16
0
yanıtYanıtla
hadi burdan yak:

daha sıcak duran tahir elçi cinayetini aydınlatın ozaman, pkk yaptı demekle iş olmuyor adamı kaldırın ortadan pkkye atın bütün pis işleri pkk ye atın da atın nasılsa onlara kalacak hey gidi türkiye heyy

13
1
yanıtYanıtla
m ali:

ulan ahmak paşa benin 2. ordu komutanım dı bil de konuş bilmiyorsan suuuuus

yanıt1
yanıt1
suat:

adam sırf kürk olduğu için faşistler tarafından katledildi

6
6
yanıtYanıtla
MUSTAFA TALHA:

Hesapların üstünde bir hesap vardır oda ALLAH''In (c. c) hesabıdır!

12
0
yanıtYanıtla
CUPPELI FILOZOF:

ESREF BITLIS GIBILERIN KADERI, TURKLERIN KIRMIZI KITAPLARINDA BELIRLENMIS!

11
0
yanıtYanıtla
fatihMobil-ANDROID:

Allah rahmet eylesin mekânı cennet olsun.yaşasaydı buğün pkk diye bişey olmazdı

9
1
yanıtYanıtla
Mynet:

Jandarma yi kapatacak tek adamdı kimsenin hoşuna gitmedi derler

3
6
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title