Haberler

Esogü ile Tülomsaş Raylı Sistemler Protokolü İmzaladı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü ile Türkiye Lokomatif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMSAŞ) arasında raylı sistemleri ilgilendiren ve AR-GE ile eğitim dahil tüm konularda işbirliğini amaçlayan bir protokol imzalandı.

Yapılan açıklamada protokol ile, AR-GE çalışmaları yürüterek demiryolu sektörünün ihtiyaç duyduğu ürün, sistem ve hizmetler için yurt dışına bağımlılığı azaltmak, sektörün gereksinim duyduğu araştırmacı, eğitmen ve uzman personelin yetiştirilmesine olanak sağlayacak ortamlar oluşturmak, ESOGÜ'nin demiryolu mühendisliği konusunda çalışma yapan öncü üniversiteler arasında yer almasını sağlamak, sektörün ihitiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalar yapmak, raylı sistemlerle ilgili ulusal ve uluslararası ortak AR-GE kapsamındaki projelere birlikte katılmak, raylı sistemlerle ilgili bilgi birikimi ve hafıza oluşturulması için ortak politika ve yöntemler belirleyerek sektörün gelişmesine katkı sağlamak, karar vermede ve standart belirlemede ülkemizin ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar yapmanın amaçlandığı belirtildi.

Rektörlük Toplantı Salonu'ndaki imza töreninde konuşan ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Eskişehir'in hızlı tren için bir köprü başı olduğunu ve hızlı trenin de gelecekte ülke ekonomisine çok büyük katkılar getireceğini belirtti. Hızlı trenin ulaşım ve nakliye masraflarında ve zamanda önemli tasarruflar sağlayacağını ifade eden Prof. Dr. Hasan Gönen, Eskişehir'de TÜLOMSAŞ ile tramvay, yüksek hızlı tren ve diğer demiryolu sektörlerinde teknolojik ve bilimsel işbirliği yapmak üzere bu protokolü imzaladıklarını söyledi. Protokole TÜLOMSAŞ Genel Müdür Hayri Avcı ise demiryolu üretiminde lokomotif, vagon, tramvay gibi sektörlerde ihtiyaçları olan bilgi desteğini sağlamanın yanı sıra inovasyon ve AR-GE desteği almak açısından protokolün önemli olduğunu söyledi. Avcı, TÜLOMSAŞ'ın doktora ve master öğrencileri için de bir eğitim merkezi olacağını belirtti. Hayri Avcı iki kurum arasındaki işbirliğinin neticesi olarak Eskişehir'in demiryolu araçları üretim merkezi olmasının sağlanarak 100 milyar euroyu bulan dünya demiryolu araç pazarından mümkün olduğunca çok pay almanın amaçlandığını kaydetti.

(HÖ)

01.06.2012 14: 31: 48

TSI

NNNN - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hayri Avcı Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title