Haberler

Esogü Hastanesi'nde Anne Ruh Sağlığı Farkındalık Günü Etkinliği

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde “4 Mayıs Anne Ruh Sağlığı Farkındalık Günü” dolayısıyla, poliklinikler girişinde stant açıldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde "4 Mayıs Anne Ruh Sağlığı Farkındalık Günü" dolayısıyla, poliklinikler girişinde stant açıldı.

Etkinlikte anne ruh sağlığının önemine dikkat çeken broşürlerin dağıtılmasının yanı sıra, hasta ve hasta yakınlarına bilgilendirme de yapılarak konunun önemi vurgulandı. Stantta gebelik öncesi, gebelikte ve doğum sonrası anne ruh sağlığının korunması ve ruhsal açıdan sağlıklı çocuk sahibi olmanın önemi hakkında bilgiler veren ESOGÜ Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tülin Fidan, yapılan çalışmalarda hamilelikte yaşanan stresin; düşük riskinde artma ve erken doğumun yanı sıra; doğacak bebeklerde doğum ağırlığının az olması, bedensel kusurlar, zeka düzeyinde düşüklük, dikkat eksikliği, hiperaktivite, huzursuzluk, duygusal problemler, davranış bozuklukları, sinirlilik gibi durumlara yol açabileceğini belirtti. Doğum sonrasında ise anne ruh sağlığının anne ve çocuğun birbirine bağlanması açısından önemli olduğunu ifade eden Doç. Dr. Tülin Fidan, annenin doğum sonrasında ruhsal açıdan desteklenmesi ve bilgilendirilmesinin, bebeğine bakımını artıracağını kaydetti ve sağlıklı bir anne-bebek ilişkisinin anne ruh sağlığı için koruyucu bir faktör olduğunu vurguladı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title