Haberler

Esogü'de Şehit ve Gaziler Haftası Etkinliği

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi Bilim ve Düşünce Kulübü tarafından Şehit ve Gaziler Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi Bilim ve Düşünce Kulübü tarafından Şehit ve Gaziler Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Şehit ve Gazi Aileleri Derneği'nin desteğiyle Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlikle ilgili açıklama yapan Bilim ve Düşünce Kulübü Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Yalçın Bay, hafta dolayısıyla şehit ve gazilerin aziz hatırasına sahip çıkmak, şehit ve gazi yakınlarının her zaman yanlarında olduklarını göstermek için etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Etkinlikte konuşan şehit babası Ahmet Özaydın, vatan evlatlarının, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in ebediyen sürmesi, milletin huzur ve güven içinde yaşaması için şehit ve gazi olduğunu belirtti.

Etkinlik, ESOGÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cezmi Karasu'nun yönetimindeki "Nurlanmış ve Onurlanmış İnsanların Emanetleri" konulu panel ile sona erdi. Panel öncesinde kısa bir konuşma yapan Yrd. Doç. Dr. Cezmi Karasu, "Kültürümüzde şehitlerimizi nurlanmış, gazilerimizi ise onurlanmış insanlar olarak selamlıyoruz. Ben Bilim ve Düşünce Kulübü danışman hocamıza ve kulüp yöneticilerine böyle bir program düzenledikleri için teşekkür ediyorum" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mustafa Kemal Atatürk Karasu Yerel Haberler

title