Haberler

Esogü 2014-2015 Öğretim Yılı Açılışı

Rektör Prof. Dr. Gönen: "Lisansüstü programlarından mezun olan öğrencilerimiz, ülkemizin ve üniversitemizin 2023 vizyonuna katkı sağlayacaktır" "Bilgi ve teknoloji üretme kapasitesi yüksek, sosyal problemlere çözüm arayışı odaklı lisansüstü programlarımızla, araştırma odaklı üniversite olma vizyonumuzu.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, üniversitelerinin lisansüstü programlarından mezun olun öğrencilerin, Türkiye ve üniversitenin 2023 vizyonuna katkı sağlayacağını bildirdi.

Rektör Gönen, üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2014-2015 öğretim yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, 4 bin 460 yeni öğrencinin yeni kayıt yaptırdığını, Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrencilerin yüzde 48'inin kız, yüzde 52'sinin ise erkek olduğunu söyledi.

Yeni kayıt yaptıranlarla birlikte öğrenci sayısının 27 bin 893 olduğunu belirten Gönen, "Erasmus ve Farabi öğrenci hareketliliğini artırmak için yapmış olduğumuz çalışmalar hız kazandı, son 3 yıllık süreçte uluslararası öğrenci hareketliliğinde yüzde 51 ve ulusal öğrenci hareketliliğinde yüzde 336 oranında artış sağlanmıştır" diye konuştu.

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nun, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 için bilim ve teknolojiye hakim, teknolojiyi bilinçli kullanan ve yeni teknolojiler üretebilen, teknolojik gelişmeleri toplumsal ve ekonomik faydaya dönüştürme yeteneği kazanmış bir "refah toplumu" yaratmak temel hedeflerini belirlediğine dikkati çeken Gönen, şunları söyledi:

"Bizlerde bu hedefler doğrultusunda, ülkemizin ihtiyaçlarını dikkate alarak lisans üstü programlarını kurarak bu alanlarda bilimse atılımlar yapma çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Geçen öğretim yılı içerisinde üniversitemizden 34 öğrencimiz doktora, 111 öğrencimiz tıp uzmanlığı ve 313 öğrencimiz yüksek lisans eğitimlerini tamamlamıştır. Lisansüstü programlarından mezun olan öğrencilerimiz, ülkemizin ve üniversitemizin 2023 vizyonuna katkı sağlayacaktır. Bilgi ve teknoloji üretme kapasitesi yüksek, sosyal problemlere çözüm arayışı odaklı lisansüstü programlarımızla, araştırma odaklı üniversite olma vizyonumuzu gerçekleştirme çalışmalarımız devam edecektir."

Gönen, konuşmasında, üniversite için yapılan hizmetler ve yapılan etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Daha sonra 2013-2014 öğretim yılında emekli olan öğretim üyelerine plaket verildi.

Programda ayrıca 2013 yılı Uluslararası Makale ve Atıf ödülleri verildi.

Ardından üniversitenin yeni öğretim yılına açılışı dolayısıyla ilk ders, Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Özdemir tarafından verildi. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hasan Gönen Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title