Haberler

Eşofmanlı Şevket Hoca, Sürücü Kurslarını Kızdırdı

Güncelleme:

Bir kahve markasının televizyondaki reklamında, 'Güldür Güldür' adlı komedi programında 'Eşofmanlı Şevket Hoca' karakterini canlandıran Çağlar Çorumlu'nun 'Bakkaldan alınan ehliyet yuvaya geri döndü.' sözü, sürücü kurslarının tepkisine yol açtı.

Sloganı eleştiren Antalya Sürücü Kursları Çalışanları Dernek Başkanı Hakan Akan, reklamdaki sözle Türkiye'deki 3 bin 500 sürücü kursu ve bu kurslarda görev alan Milli Eğitim Bakanlığı'nca görevlendirilen, üniversite mezunu, yaklaşık 40 bin eğitim personelinin işi ve emeğinin hiçe sayıldığını ileri sürdü.

"VATANDAŞIMIZIN EMEĞİNİ HİÇE SAYIYOR

Hakan Akan, "Ülkemizde gerek teorik gerekse direksiyon sınavlarında başarı göstererek, sürücü belgesi sahibi olmuş milyonlarca vatandaşımızın emeğini de hiçe sayan bu ifade ile sektörümüzü ve ülkemiz eğitimini aşağılayacak şekilde bir algı oluşturuluyor." dedi.


"REKLAM YAYINDAN KALDIRILSIN"

Dernek Başkanı Akan, Türkiye'deki sürücü eğitim ve sınavlarının, sürücü belgelerinin Avrupa Birliği (AB) standartlarına yükseltilmesi hususunda 2013 yılından sonra yapılan yasal düzenlemelerle büyük değişiklikler ve yenilikler gerçekleştirildiğini söyledi. Akan, şöyle konuştu: "Kurumlarımızın ve eğitimcilerimizin emeğinin hiçe sayıldığı ve kurumlarımızın bağlı olduğu Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı'nın dolaylı yoldan rencide edildiği söz konusu reklam filminin yayından kaldırılmasını istiyoruz."

RTÜK'E BAŞVURU

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Vekili Kemal Şamlıoğlu da sürücü kurslarının uyarısıyla Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) reklamı şikayet etti.


Şikayetini firmanın tüketici iletişim merkezine de yapan Hakan Akan'a şirketten şöyle bir yanıt verildi: "Markamızın son reklam filminde kullanılan bir ifadenin yanlış anlaşılmış olması bizi üzmüştür. Bugüne kadar belki de binlerce kez çeşitli platform ve mecrada halkımızın sıklıkla kullandığı 'ehliyeti bakkaldan mı aldın?' ifadesi sadece kahvedeki kafeinin canlandırıcı etkisini vurgulayarak espri amaçlı kullanılmıştır. Bu ifadenin asla herhangi bir kurum ya da kişiyi hedef alma gayesi gütmediğini bilgilerinize sunarız."


Kaynak: Haberler.com / Magazin

Çağlar Çorumlu Antalya Türkiye Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title