Haberler

Eso'da Balo Toplantısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Strateji Geliştirme Yüksek Kurul Üyesi ve Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonları (BALO) Başkanı Harun Karacan, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelerek BALO’nun son dönemdeki çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Strateji Geliştirme Yüksek Kurul Üyesi ve Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonları (BALO) Başkanı Harun Karacan, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelerek BALO'nun son dönemdeki çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Toplantıda yaptığı konuşmada, ihraç kalemlerinin Avrupa'ya demiryolu ile ulaştırılacağını anlatan Karacan, "İhracatımızda Avrupa pazarında rekabet avantajı sağlanması hedeflenmekteyiz. Anadolu'nun farklı illerinden Bandırma'ya gidecek trenler, Marmara Denizi'ni geçerek Tekirdağ'a ulaşacaklar. Tekirdağ'dan itibaren Avrupa'daki yükler yine çeşitli Avrupa şehirlerine ulaştırılacak" dedi.

Söz konusu projeye Sanayi Odası'nın ve Eskişehir OSB'nin ortak olduğunu hatırlatan ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir ise ilerleyen zamanda projeyle Eskişehir'in Avrupa ile ekonomik işbirliğin daha da artmasını beklediklerini ifade etti.

BALO'ya Eskişehir sanayisinin rekabet gücünü arttırmak adına dahil olduklarını vurgulayan Özaydemir, proje nakliye masraflarının düşürülmesinin de amaçlandığının üzerinde durdu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Harun Karacan Eskişehir Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title