Haberler

Esnaftan Söke Belediyesi'nin Üst Örtü Projesine Tam Not

Söke Belediyesi’nin ilçeye vizyon kazandıracak projelerinden biri olan ‘Söke merkez çarşı üst örtü (kapalı çarşı) projesi’ hayata geçiyor.

Söke Belediyesi'nin ilçeye vizyon kazandıracak projelerinden biri olan 'Söke merkez çarşı üst örtü (kapalı çarşı) projesi' hayata geçiyor. Başkan Toyran'ın çarşı esnafı ile bir araya gelerek sunduğu proje, esnaflardan tam not aldı.

Söke'nin tam göbeğinde bulunan çarşının önemli bir bölümünü oluşturan Demirciler, Hasırcılar, Basmacılar ve Yağcı Sokakların üstünün kapatılarak modern bir hale getirilmesini amaçlayan proje, bunun yanında çarşı dokusunun korunarak yaşatılmasını hedefliyor. Söke merkezinde kapalı çarşı havasını yaratmayı hedefleyen proje, çarşı merkezi daha modern ve cazibeli hale gelecek.

Proje ile ilgili olarak Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, halkçı bir anlayışla çarşı esnafı ile bir araya geldiği bir toplantı düzenledi. Toplantıda Söke Belediye Başkan Yardımcısı Mine Aşçı, Söke Belediye Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Üyeleri Haldun Işıklı ve Hüseyin Gündüz de bulundu.

Üniversitelileşme ile bugün 5 Binlerden olan öğrenci sayısının birkaç seneye kadar 10 Bin seviyesine ulaşacağını, OSB'nin de yakın zamanda ilçeye farklı katkılar sunacağını belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; geleceğinin Söke'sinin şekillenmeye başladığını söyledi. İlçede çalışmaları başlatılan Kentsel Yenileme Projesi, Söke Çayı projesi, Tren Garı Projesinin de ilçeye vizyon katacağını belirten Başkan Toyran; "Üst örtü projesi ile ilgili geçen yıl çalışma başlattık. Bugün 7-8 saat çalışan bir yapı var. Bu proje ile birlikte çarşı merkezindeki hayatın 16-17 saat hatta daha uzun süreye çıkmasını istiyoruz. Esnafımızın akşam saatlerinde gönül rahatlığı ile mekanlarını açabildiği, vatandaşlarımızın rahatlıkla ve güvenle gezebildiği altyapı ve ışıklandırması ile hizmet verebilecek bir alan olarak planlama yaptık" dedi.

Başkan Toyran esnaflara katılımları için teşekkür ederken; "Biz projelerimizi halkımız ile fikir alışverişi yaparak, uygulamayı düşünüyoruz. Bu da bu örneklerden biri" dedi.

Nüfus artışı ile birlikte kentlerde yeni yaşam alanlarının oluştuğunu, eski yaşam alanlarının ise yenilemeye ihtiyaç duyduğunu belirten Söke Belediye Başkan Yardımcısı Mine Aşçı; "Kentleri tarihleri geçmişleri ve tarihleri ile koruyarak, yenileyerek yaşatılmasının önemi uzun yıllardır ülkemizde ve dünya ülkelerinde gündem konusu haline geldi. Bu kentlerin kimliği açısından çok önemlidir. Başkanımız göreve geldiği ilk günden bugüne çarşının yenilenmesi çalışmasına büyük önem veriyor. Üst örtü talebi ile başlayan çalışmaları farklı bir bakış açısıyla ele alarak projelendirdik. Biz proje ile çarşıyı yenilemenin yanında koruyarak yaşatmayı amaçlıyoruz" dedi.

Yaşanılan evlerin bile zamanla yenilendiğini, kentlerin de yenilenmeye ihtiyaç duyduğunu belirten Söke Belediye Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Üyesi Haldun Işıklı; "Çarşımız Söke'nin kalbi, artık yenilenmeye ihtiyacı var. Proje'nin hayata geçmesiyle sadece Sökeli vatandaşlar için değil, dışardan gelen vatandaşların da ilgisini çekecek bir hale gelecek" dedi.

Verilen bilgide çarşı üzerine yüzde 70 su geçirmezliği bulunan özel bir kumaş ile örtü yapılacak. Çarşı içinde aydınlatlama, modern kent mobilyaları (bank, çiçeklik, çöp kutuları gibi) yer alacak. Söke merkez çarşısında, Söke'nin tarihi dükkanlarının önünde bugün dahi bulunan ferforje saçaklar yer alacak. Bir anlamda geçmişten günümüze gelen Söke çarşısının kimliği yaşatılacak.

Söke Esnafına sunulan proje, esnaflar tarafından beğeni toplarken, esnaflar bir an önce çalışmaların başlamasını istedi. Başkan Toyran çalışmaların esnafların işlerinin aksamaması için hafta sonları veya mesai saatleri dışında yapılacağının altını çizdi. Başkan Toyran, esnaflara teşekkür etti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Toyran Söke Belediyesi Hüseyin Gündüz Hasırcılar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title