Haberler

Esnaflar İki Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB)’nin düzenlediği, "Esnaf Ormanı Projesi" çerçevesinde esnaf odası başkanları 2 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB)'nin düzenlediği, "Esnaf Ormanı Projesi" çerçevesinde esnaf odası başkanları 2 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen ve 2023'e kadar 80 milyon fidan dikiminin hedeflendiği projede kapsamında, Selçuklu ilçesi 500 Evler mevkiinde oluşturulan "Esnaf Hatıra Ormanı" bölgesine 2 bin adet fidan dikimi dualar eşliğinde gerçekleştirildi. Fidan dikim programına birliğe bağlı odaların başkanları, yöneticileri ve üyeleri katıldı.

KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, "Esnaf Hatıra Ormanı" alanını ve dikilen fidanları kendilerine tahsis eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e 84 oda başkanı ve yöneticiler adına teşekkür ettiğini söyledi. Peygamber Efendimiz (SAV)'in, "Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz" Hadis-i Şerif'ini hatırlatan KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, "Esnaf Ormanı Projesi" çerçevesinde esnaflarında bir dikili ağacının olmasını istediklerini belirtti. Başkan Karamercan, oda olarak ağaç dikme projesi yaptıkları dile getirerek, "Ekip olarak bir karar aldık proje için. Bizim de bir ağacımız olsun, ormanımız olsun, bir dikili ağacımız olsun... Böyle bir karar aldık. İnşallah bunun da devamı gelecek. Değişik değişik yerlere böyle ağaçlar dikmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Fidanların toprakla buluşturulmasının ardından esnaflar toplu halde dua ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi. Program sonunda davetlilere geleneksel düğün pilavı ikramında da bulunuldu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selçuklu Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title