Haberler

Esnafın Kırkpınar Atağı

Edirne esnafı, Kırkpınar hazırlıklarını tamamlayarak, kente gelecek misafirlerini ağırlamak için bekliyor.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, Kırkpınar'ı, dünyanın en büyük Yağlı Güreş Organizasyonu olarak nitelendirirken, "Edirneliler esnafı olarak çok heyecanlıyız" dedi.

'Bahri Bey ve Kemal Usta' isimli işletmeler de Kırkpınar köşesi hazırlanarak, tüm yağlı güreş unsurları sergilendi. Edirne'nin düğününün başlamak üzere olduğunu kaydeden Dinar, "Biz esnaf olarak ta burada tanıtım açısından Kırkpınar'a ait materyallerimizi dışarıdan da görülmesi açısından dışarıya çıkardık. Zaten sizler de biliyorsunuz ki yılın 365 günü dükkanımızda bulunan materyalleri dışarıda sergiliyoruz. Kırkpınar'a ait ne varsa, yağ kazanından tutun da davuluna, zurnasına, pehlivan kıspetine, ağa kıyafetine, tesbihine kadar her şeyini sergiliyoruz. Yoldan gelen geçen insanlar buraya gelen insanlar Kırkpınar hakkında biraz bilgi alsınlar" şeklinde konuştu.

Müşterilere kırmızı dipli mumla davet

Kırkpınar'a davet etkinliği her yıl yaptıklarını kaydeden Dinar, Bütün esnaf elinden geldiğince Kırkpınar için bir şeyler yaparsa zaten bize para olarak geri dönecek, çünkü bizler kazanacağız. Türkiye'nin her tarafından hatta dünyanın her tarafından ne kadar çok misafir Edirne'ye gelirse önce biz esnaflar kazanacağız. Bunun bilinci içerisindeyiz, o yüzden böyle bir şeye kalkıştık, olumlu tepkiler alıyoruz. 'Bu hafta Kırkpınar haftası mı? ne güzel Kırkpınar'a geleceğiz' diyorlar bu da bizi memnun ediyor. Edirne Belediyesi'nin bizlere vermiş olduğu Kırkpınar davet mumlarını da müşterilerimize dağıtıyoruz" dedi.

Kırmızı dipli mumu soruyorlar

Devt için verdiğimiz kırmızı dipli mumum, Kıkrpınar ve Edirne'ye özgü bir davet şekli olduğuna dikkat çeken Dinar, "Bazı misafirlerimiz bu mum hakkında bize bilgi soruyorlar. Bu ne demek oluyor, neden kırmızı dipli mum onu da anlatıyoruz. Çünkü hoşumuza gidiyor bu bizim bu bir davet çünkü o daveti en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Buradan Edirne Belediyesine de çok teşekkür ediyoruz. Hem bu büyük organizasyonu yaptıklarından dolayı, hem de tanıtımda bizlere gerekli desteği verdikleri için" diye konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kırkpınar Dinar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title