Haberler

Kemer'de Esnafın Elektrik Kesintisi Tepkisi

Güncelleme:

Kemer'de yangın çıkan trafonun tamiratı sırasında meydana gelen elektrik kesintilerine tepki gösteren esnaflar, İşletme Şefi'nin açıklama yapması üzerine olaysız dağıldı.

Antalya'nın Kemer ilçesinde aşırı yüklenme yüzünden yangın çıkan trafonun tamiratı sırasında meydana gelen elektrik kesintilerine tepki gösteren esnaflar, İşletme Şefi'nin açıklama yapması üzerine olaysız dağıldı.

Kemer'de Yeni Mahalle ve Merkez Mahallesi'nin bir bölümünü besleyen elektrik trafosunda, geçen hafta Çarşamba günü öğle saatlerinde yangın çıkmış, Akdeniz Edaş ve itfaiye tarafından yangın kontrol altına alınıp yanan parçalar değiştirildikten kısa süre sonra bölgeye elektrik verilmişti.

Yangının çıkış sebebi olarak, 50 dereceyi bulan hava sıcaklığı yüzünden ev ve işyerlerindeki klimaların yoğun kullanıldığı, aşırı yüklenme meydana gelen trafodaki ısınmanın panoyu yaktığı öğrenilmişti.

Akdeniz Edaş ekipleri trafoyu onarma çalışmalarını sürdürürken, gün içinde meydana gelen kesintiler, çeşitli sektörlerde çalışan esnafların isyan etmesine neden oldu.

Akşam saatlerinde tamirat işlemlerinin sürdüğü trafo önüne gelen bir grup esnaf ve kendisi de esnaf olan Merkez Mahallesi Muhtarı Yusuf Salova, bir yetkiliyle görüşmek istediklerini aksi takdirde dağılmayacaklarını söyledi.

Pansiyon, pastane, restoran, bilgisayar ve elektronik, kuaför, iddia bayii, market, mağaza işletmecisi esnafların toplanması üzerine polis ekipleri bölgeye sevk edilirken, Akdeniz Edaş Kemer İşletme Müdürü Serkan Serter trafo önüne gelerek esnafları bilgilendirdi.

Kendilerinin kalıcı çözüm üretmek istediklerini söyleyen Serter, "Trafo kapısının önü tel çit ile çevrili olduğundan yeni panonun binadan içeri sokulması elektrik verilmesini çok daha fazla geciktirecekti. Müşterilerimizin artan tepkileri üzerine yanan pano tamir edilerek enerji verildi. Ancak panonun yenilenmesi gerekiyor. Elektrik kullanımının en düşük olduğu gece saatlerinde pano yenisi ile değiştirilecektir. Yangından sonra elimizdeki imkanları sonuna kadar kullandık. Aşırı sıcaklar yer altı kablolarındaki arızayı, bu arıza da pano yangınını tetikledi. Amacımız bu tür arızalar olmadan önce önlem almak, ancak kablo arızalarını önceden tahmin etme imkanımız maalesef yok" diye konuştu.

Serter, bazı esnafların kalitesiz malzeme kullanılması yüzünden arıza çıktığını ileri sürmeleri üzerine; "Şirketimiz malzeme kalitesinden ödün vermiyor. Özelleştirme öncesine göre çok kaliteli malzeme kullanılıyor. Bu iddia kesinlikle doğru değildir" dedi.

Esnafların elektrik arızaları sırasında bazı cihazların bozulduğunu belirterek bunları kimin tazmin edeceğini sormaları üzerine Serter, bu tür durumlarda mevzuata uygun yapılacak başvuruların değerlendirmeye alındığını, müşterinin haklı olduğu durumlarda zararın karşılandığını hatırlattı.

İşletme Müdürü Serter'in verdiği bilgilerden sonra esnaflar olaysız dağıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Antalya Akdeniz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title