Haberler

Esnafı Güçlendiren Projeler Tam Gaz Devam Ediyor

Sakarya Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelen Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Necmettin Erkan, "Esnaf ve Sanatkarlar Özelinde Sektör Analizi Projesi" ile ilgili önemli detaylar paylaştı. Proje ile tespit edilen esnafın sorunlarının çözümüne yönelik önerileri ilgili bakanlıklarla paylaştıklarını belirten Erkan, "Bu ay itibariyle dört sektörümüzün analizini tamamlamış bulunmaktayız. Kalan sektörlerimiz için de çalışmalara başladık" dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Necmettin Erkan, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Erkan, toplantıda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın esnaf ve sanatkarlara yönelik yapılan çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bakanlık olarak birçok proje yürüttüklerini ifade eden Erkan, "Esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik pek çok çalışmayı bir arada yürütmekteyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız'ın da teşrifleriyle 2014 yılında gerçekleştirdiğimiz Esnaf ve Sanatkarlar Şurası ile çalışmalarımız daha da hızlandı. Burada alınan kararların yerine getirilmesi için var gücümüzle çalışmaktayız" dedi.

"Esnafın sorunlarını en doğru şekilde tespit ediyoruz"

Bakanlık tarafından yürütülen projelerle ilgili detayları aktaran Erkan şunları ifade etti:

"Esnaf ve Sanatkarlar Özelinde Sektör Analizi Projesi ile sizin sorunlarınızı en doğru şekilde tespit ediyoruz. Bu sorunların çözümüne yönelik öneriler geliştiriyor ve bu önerileri ilgili bakanlıklarla paylaşıyoruz. En önemlisi de çalışmalarımızın tamamını sizlerin de katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Bu ay itibariyle dört sektörümüzün analizini tamamlamış bulunmaktayız. Kalan sektörlerimiz için de çalışmalara başladık. Bir diğer önemli projemiz ise ESHEP olarak adlandırdığımız, Esnaf ve Sanatkarlara Sunulan Hizmetlerin Etkinlik ve Verimliliğinin Arttırılması Projesi'dir. Bu projedeki amacımız; meslek kuruluşları ile genel müdürlüğümüzün faaliyetlerindeki etkinliğin ve verimliliğin arttırılması, esnaf ve sanatkarların beklentilerini karşılayacak hizmet çeşitleri ve bu hizmetlerin nasıl sunulacağının belirlenmesidir. Bu proje kapsamında meslek kuruluşlarımızın daha güçlü ve etkin olabilmesi için dünya örneklerini inceleyerek tespit etmeye çalışmaktayız. Odalarımızı sadece aidat toplandığı bir yer değil, güçlü yapılarıyla esnaf ve sanatkarların her zaman yanında olan birer yapıya çevirmek en büyük hedeflerimizdendir. Esnaf ve sanatkar meslek kollarını günümüz şartlarına uyumlu hale getirmek için 'Esnaf ve Sanatkar ile Tacir ve Sanayiciyi Belirleme Koordinasyon Kurulu' kararı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Gerekli düzenlemelerin yapılması amacıyla Genel Müdürlüğümüz çalışmalarına başlamış olup, bu çalışmalar sonucunda artık sicil kayıtları daha düzenli bir hale gelecektir."

"Yapılan projelerin amacı esnafı güçlendirmek"

Bakanlığın projeleri hakkında bilgi veren Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Necmettin Erkan ayrıca, bu projelerin yapılan çalışmaların sadece ufak bir kısmı olduğunu belirtti. Erkan, yapılan tüm çalışmaların hedefinin esnaf ve sanatkarların ticari hayatlarında karşılaştıkları sorunları çözerek, büyük işletmeler ile daha kolay rekabet etmesini ve geleceğe daha emin adımlarla yürümesini sağlamak olduğunu söyledi.

"15 Temmuz milletimizin kahramanlık sembolüdür"

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen darbe girişimi ile ilgili olarak da konuşan Erkan, "15 Temmuz 2016 gecesi millet olarak tarihimizin en zor, en uzun ve en karanlık gecelerinden birini yaşadık. Yüce Rabbimiz, bütün unsurlarıyla milletimize kenetlenmeyi nasip etti ve milletimiz emanetine sahip çıktı. Hiç kuşkusuz millet olarak sahip olduğumuz bu birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu en büyük nimetlerden biridir. 15 Temmuz milletimizin kahramanlık sembolüdür. 15 Temmuz topuyla, uçağıyla, tankıyla alevlenen hainlik ateşinin imanla söndürülmesi demektir. 15 Temmuz hiçbir gücün Allah aşkı ve vatan sevgisinden daha güçlü olmadığının gösterdiği gündür. Halkımız milli iradesine sahip çıkmıştır ve Başkomutan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olmuştur. Bu haysiyetsiz, omurgasız silahlı hainlere karşı vatanını savunan, onurlu ruhlarıyla bedenlerini cansiperane bir şekilde kin ve nefret saçan silahların önüne atan kahraman şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Ticaret Bakanlığı Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli?
title