Haberler

Malatya Esnafından Muharrem Orucu İftarı

Güncelleme:

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin ortak organizasyonu ile Muharrem Orucu İftar Programı düzenlendi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKK) tarafından ortak organizasyon ile Muharrem Orucu İftar Programı düzenlendi.

Sultan Sarayı Düğün Salonu'nda düzenlenen Muharrem Orucu İftar programına gelen davetli ve konuklar MESOB Başkanı Şevket Keskin ve ESKKK Başkanı Ali Evren ile esnaf odası başkanları tarafından karşılandı. İftar programına Malatya eski valilerinden Merkez Valisi İbrahim Halil Daşöz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Baro Başkanı Enver Han, Büyükşehir belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, İl Jandarma Komutanı kurmay Albay Hasan Aksoy, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Malatya Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Karlı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, İl Müftüsü Ümit Çimen, TSO Meclis Başkanı Sami Payza, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu yönetici ve temsilcisi ile esnaflar ile vatandaşlar katıldılar.

İftar programı sonrasında duayı Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi vakfı Başkanı Hasan Meşeli yaptı. İl Müftüsü Ümit Çimen yaptığı konuşmada, "Malatyalı esnaflarımız, Muharrem ayı vesilesiyle böyle bir iftar tertip etmişler. Ben bizi, bu toprakları bin yıldır vatan yapan insanları bir araya getiren, kültürümüzü yoğuran, böyle bu sofralarda sofra başlarında tutan esnaf teşkilatımızı tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Ehl-i Beyt demek İslam demek, Ehl-i Beyt demek Resulullah demek, Ehl-i Beyt demek Hz. Muhammed Mustafa'ya en yakın olan demek. Allah Resulünün ev halkı demek. Kerbela bir acıdır. Kerbela acı bir hatıradır. Acı bir tarihtir. Kerba'ladan acı duymayan, sızı duymayan bir mümin düşünemezsiniz. Hiç var mıdır? Allah Resulünün öpüp kokladığı evlatlarına kılıç çekenlere hiç bakan bizde yoktur. Bütün problemlerimiz konuşmamaktır, birbirimizi bilmemektir. Biz Ehl-i Beyt Resulü, Seyyid ve Şerifleri, Peygamberimizin soyundan gelenleri korumak, kollamak, takip etmek için, onları hep göz önünde tutmak için bir kuruluş, bir kurum ihdas eden bir medeniyetin bir tarihin çocuklarıyız. Nakibül-Eşraflık gibi bir kurum ihdas etmişiz. Biz, hepimiz O Resulullah'ın torunlarını, Ehl-i Beyte sevdalı bir milletin, bir coğrafyanın, bir toprağın, bir medeniyetin, bir kültürün çocuklarıyız. Bunu her daim muhafaza edeceğiz. Tarihte olan fitne, fesat, kargaşa, kaos ve kötülükler bize inşallah ders verecek, onlardan ders çıkartmayı nasip edecek. Yeni fitnelere, fesatlara, kargaşalara, kaoslara bu bin yıldır oluşturduğumuz bu vatan coğrafyamızda ay-yıldızlı bayrağın altında inadına bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, bir birimizi kucaklayacağız. Kıblemiz bir, peygamberimiz bir, kitabımız bir" diye konuştu.

MESOB Başkanı Şevket Keskin ise, "Muharrem ayının ülkemize, esnafımıza ve etrafımızdaki coğrafyaya barış, huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. Esnafımız adına bu iftar programına katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Allah, birlik, beraberlik ve dirliğimizi bozmasın. İnşallah Rabbim, bize bir daha acı olaylar yaşatmaz. Rabbim, bir daha bizleri böyle iftarlarda buluşturmayı nasip eylesin" dedi.

Malatya Eski valilerinden Merkez valisi İbrahim Halil Daşöz ise, "Malatya ülkemizde birliğin, beraberliğin, kardeşliğin kalesi olan bir şehrimiz. Hem yaptıkları ile hem konuştukları ile hem beraberlikleri ile ülkemize, dünyaya güzel örnekler ortaya koyan bir şehrimiz. Bugünde aynı heyecanı, aynı mutluluğu, aynı yaklaşımı görmekten büyük bur mutluluk duyduğumu ifade ediyorum" diye konuştu.

MESOB Başkanı Şevket Keskin ve ESKKK Başkanı Ali Evren ile esnaf odası başkanları, misafirlerini ve davetlileri program sonunda kapı önünde tek tek yolcu ettiler. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şevket Keskin İbrahim Daşöz Ali Evren Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title