Haberler

Esnafa 25'inci Yıl Plaketi

Zonguldak'ta, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında 25 yılını dolduran esnafa plaket verildi.

Zonguldak'ta, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında 25 yılını dolduran esnafa plaket verildi.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği binasında gerçekleştirilen plaket törenine Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, Sanayi Ticaret İl Müdürü Figen Köroğlu ve meslek odalarının temsilcileri katıldı. Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, kentte 25 yıldır hizmet vererek plaket almaya hak kazanan esnafı kutladı. Terziler ve Kunduracılar Odası Başkanı Murat Bahadır ise yaşadıkları zorluklara rağmen mesleklerini sürdürmeye çalışan esnafın heykellerinin dikilmesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından 25 yılını bitiren 9 terzi, 1 yorgancı, 1 perdeci, 1 gelinlikçi, 2 kunduracı esnafa plaket verildi. Törende ayrıca Çıraklık Eğitim Merkezi'nde giyim, kuyumculuk, kuaför, makine, el sanatları, mobilya gibi çeşitli mesleklerde 2 yıl süresince eğitim gören 37 kursiyere de usta öğreticilik belgesi verildi.

Törenin son bölümünde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, işveren danışmanlığı, yasal yükümlülükleri, teşvikler, işsizlik sigortası uygulamaları, işgücü uyum programları ve işgücü piyasası bilgileri konularında esnafa bilgi verdi. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muharrem Coşkun Ahilik Haftası Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title