Haberler

Esnaf Vergi Borçları İçin Yapılandırma İstiyor

Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, "Biz esnaf ve sanatkarlar için vergi affı istemiyoruz.

Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, "Biz esnaf ve sanatkarlar için vergi affı istemiyoruz. Biz borçların ödenebilmesi için yapılandırılmasını istiyoruz" dedi.

Esnaf ve KOBİ'lerin ödenemeyen prim ve vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasını istediklerini söyleyen Metin Sinecek, "17 Aralık 2013'te yapılan operasyonlar en çok KOBİ'leri ve esnafları vurdu. Esnaflarımız hükümetimizden kendileri için yardım bekliyor. 2004 yılında dönemin Maliye Bakanı Kemal Unaktan tarafından yapılan uygulamaları örnek gösteriyoruz. O dönemde birikmiş borçların ödenmesi ve matrah artırımı gibi uygulamalarla Hazine'nin kasası dolmuştu. Kendilerine 2004 yılında yapılan benzer bir kolaylık sağlanmasını isteyen esnafın devlete 56 milyarlık, 40 milyarı da vergi cezası olmak üzere 96 miyar liralık borcu var. Biz esnaf ve sanatkarlar için vergi affı istemiyoruz. Biz borçların ödenebilmesi için yapılandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Borçlu esnafın ayrıca e-haciz uygulamasından da endişe duyduğunu belirten Başkan Metin Sinecek, "E-haciz uygulaması geçtiğimiz yıl sonunda pilot il seçilen Antalya'da başladı. Devlet uygulama ile milyonlarca liralık prim alacağını tahsil etmeyi hedefliyor. 2014 Mart ayında tüm ülke genelinde başlayacak olan uygulama öncesi esnaf borçların ödenmesinde Torba Yasa'yı bir fırsat olarak görüyor. Bu fırsat, esnaf ve sanatkarımızın tekrar toparlanması, yoluna devam etmesi ve iş yeri kapanmalarının önüne geçilmesine neden olacaktır. E-haciz uygulaması ile esnafımız daha zora gireceğinden, hükümetimizin bu konuda hızlı bir şekilde adım atmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Atakum Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (12)

gürkan cansızcgurkan@gmail.com:

Tamamen katılıyorum Esnaf zor durum da bağ kur prim affından daha önemli diye düşünüyorum. hesaplarımız da e-haciz var hareket edemiyoruz.

32
0
yanıtYanıtla
İ.Sevinç Yıldırımsevincyildirim@hotmail.com:

Esnafın ayakta kalabilmesi için vergi affı istiyoruz. Faiz anaparayı geçti, ödeme yapamıyoruz.

25
0
yanıtYanıtla
ziya ünsalziyaunsal38@hotmail.com:

aynen katılıyorum devlet birazda esnafla ilgilenmesini istiyorum sorun nerde onu bulsun kimse devletle uğraşmak istemek ama yokluk oyunu bozuyor

19
0
yanıtYanıtla
idrisbulutido.bulut@mynet.com:

milyonlarca esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı 2013 yılında bunu devletimizde iyi biliyor bizler borcumuzu silin demiyoruz yapılandırın ödeyelim diyoruz.. bugun bankaya borcun olsa yapılandır ödeyelim desen banka yapılandırma yapıyor. Devletimiz neden yapmasın..

17
0
yanıtYanıtla
AHMETkeremkemal3838@hotmail.com:

YAPILANDIRMANIN BİRAN ÖNCE ÇIKMASINI İSTİYORUZ..DEVLET KASASINA PARA GİRMESİNİ İSTEMİYORMU ?TORBA YASANIN İÇİNDE OLMASINI BEKLİYORUZ.SAYIN BAKAN ŞİMŞEK 'İN DİKKATİNE ...!!

16
0
yanıtYanıtla
kemal aydintemgrup@hotmail.com:

Vergi borçlarımizi odemek istiyoruz.yeni bir yapilandirma can simiti olacaktir, herkesin umudu budur.

15
0
yanıtYanıtla
TAMER KIZILKANnamlu_66@hotmail.com:

KESİNLİKLE KATILIYORUM VERGİ DE YAPILACAK OLAN YAPILANDIRMA SAYESİNDE HEM DEVLETİMİZ TAHSİL EDEMEDİĞİ ALACAKLARINI ALACAK HEMDE ESNAFIMIZ RAHAT Bİ NEFES ALACAK İNŞALLAH TORBA YASASI İLE BİRLİKTE BU GÜZELLİĞİDE ESNAFIMIZA YAPARLAR.

15
0
yanıtYanıtla
Yunus BAKANyelalaninsaat@hotmail.com:

SAYIN BAŞBAKAN VE AKP KURMAYLARI TİMSAH GÖZ YAŞLARI DÖKECEĞİNE, ÜLKENİN GERÇEK SORUNLARINA KALICI ÇÖZÜMLER ARASALARDI BUGÜN ÜLKEMİZDE VERGİ SORUNU KALMAMIŞ OLURDU. ÇOK BÜYÜK BİR VERGİ AFFI ÇIKARILMALI VE VERGİ ÖDENİLEBİLİR, MAKUL BİR SİSTEME OTURTULMALIDIR. TÜRKİYENİN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİRİ VERGİ VE SGK PRİMLERİDİR. DÜŞÜRÜLMELİDİR...

14
0
yanıtYanıtla
şeref dalgıcserafettinoyuncu@hotmail.com:

2009 yılında iş yerimi kapatmak zorunda kaldım iflas ettim ana parası 8.700tl olan vergi borcum 2013 yılında 17.800 tl oldugunu öğrendim taksitlendirme yaptım özel şirkette çalışıyorum 1ay ödeyemedim mi maaşıma vergi dairesinden haciz konuluyor şirkette hacizi kaldırmazsan işine son vermek zorunda kalırız diyor hepsini gectim bankalara tefeci denilir halk arasında ama 4yılda 0 ü aşan bu faiz oranıyla devletin uyguladığı bu sisteme ne denir artık bilemiyorum.

10
0
yanıtYanıtla
ömernurmet_metal@hotmail.com:

bir an önce vergi yapılandırması ve affı çıkmalı 2013 yılında çıkacak denildi çıkmadı sadece yurt dışındakilere çıktı varlık barışı adı altında acilen yurt içinede çıkmasını bekliyoruz bu arada bu konuya sayın büyüklerimizin siyasilerimizin ve esnaf odalarının tic odasının destegini bekliyoruz

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title