Haberler

Esnaf ve Sanatkarlara Borçlarında Yeniden Yapılandırma

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun torba yasayla birlikte yürürlüğe giren esnaf ve sanatkarların kamu borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun torba yasayla birlikte yürürlüğe giren esnaf ve sanatkarların kamu borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Muharrem Coşkun, "30 Nisan 2014 tarihinden önce tahakkuk eden veya vadesi 30 Nisan 2014'ten önce olan vergiler, vergi cezaları, bazı idari para cezaları, belediyelere ait alacaklar ve 6183 sayılı Amme Alacakları Tahsil Usulü Hakkında Kanun kapsamında tahsil edilen diğer alacaklar yeniden yapılandırılacaktır. Bu kapsamda, söz konusu alacaklar için hesaplanmış olan gecikme faizi, gecikme zammı ve gecikme cezalarının tamamı silinecek, bunların yerine Yurtiçi Üretici Fiyatları Endeksi oranında faiz hesaplanarak tahakkuk ettirilecektir. Bir vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının yarısı ödenecek, kalan yarısı ise silinecektir. Kanundan yararlanmak için ilgili idareye son başvuru tarihi 1 Aralık 2014'tür. Yeniden yapılandırılan borçlar, peşin olarak 31 Aralık 2014 tarihine kadar ödenebilecektir. Taksitlendirilmesi halinde ise, ilk taksit ödemesi Aralık ayı içinde yapılacaktır. Ödemeler, vergi daireleri veya bankalara yapılabileceği gibi vergi dairelerinde kredi kartı ile de yapılabilecektir. Yapılandırılan borca ilişkin taksitlerin, bir takvim yılında ikiden fazla ödenmemesi halinde yapılandırma iptal olacak, iptal tarihine kadar yapılan ödemeler, yapılandırma kapsamında ödenmiş sayılacaktır. Ayrıca, yapılandırılan borcun ödenme süresi içinde sonradan doğacak vergi ve buna bağlı borçların da aksatılmadan ödenmesi gerekmektedir. Söz konusu borçların ve buna ilişkin taksitlerin bir takvim yılında ikiden fazla ödenmemesi halinde yapılandırma iptal olacaktır" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muharrem Coşkun Zonguldak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title