Haberler

Esnaf ve Çiftçiyi Yüksek Faizle Borçlandırıp Ev ve Arsalarını Almışlar

Güncelleme:

Diyarbakır'da yüksek faiz ile borç verdikleri esnaf ve çiftçinin üzerine kayıtlı ev ve arsaları baskı ve tehditle alıp üzerine geçiren suç örgütüne operasyon düzenledi.

Tefeci mağduru bir vatandaşın ihbarı üzerine Diyarbakır polisince yapılan çalışmalarda; yüksek faizle borç vererek, borçlarını ödeyemez hale getirdikleri çiftçi ve esnafın üzerine kayıtlı olan ev, arsaları baskı ve tehditle el koydukları tespit edilen suç organizasyonuna yönelik 16 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyonda suç şebekelerine ait ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda tabanca ve şarjörün yanı sıra, banka dekontları, borçluların yazılı bulunduğu defter, çek, senet, tapular ve kimlik fotokopileri ele geçirildi. Konuyla ilgili olarak Diyarbakır Emniyeti'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

HER ŞEY BİR İHBAR İLE ORTAYA ÇIKTI

"Bir müştekinin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına "Tefecilik" suçu mağduru olduğunu beyan ederek müracaatta bulunması üzerine İl Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar neticesinde; "Tefecilik Yapmak TCK 241, Tehdit, Kişiyi Hürriyetinden Yolsun Kılmak" suçlarına ilişkin faaliyet gösteren suç organizasyonunun varlığı tespit edilmiştir. Bahse konu suç organizasyonuna yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; tahkikat içerisinde isimleri geçen şüpheli şahısların ilimizdeki çiftçi ve esnaflara yüksek faiz ile borç para vererek tefecilik yaptıkları, borç para verdikleri şahısların uygulanan yüksek faizden borçlarını ödeyemez hale geldikleri, baskı ve tehditle şahısların üzerlerine kayıtlı ev, arsa, tarla gibi gayrimenkullerine el koydukları veya yakınlarının üzerlerine devirlerini aldıkları tespit edilmiştir. 30/09/2014 günü Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bahse konu şüpheli şahıslara yönelik ilimizde bulunan (16) adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenlenmiştir.

PROTOKOL, SÖZLEŞME VE VEKALETNAME

Operasyon kapsamında yapılan aramalar neticesinde; 22 adet senet, 2 adet çek, 50 adet başka şahısların adına kayıtlı tapu ve tapu fotokopileri, 4 adet başka şahıslara ait kimlik fotokopisi, 13 adet protokol, sözleşme ve vekaletname, 24 adet yüklü meblağda para yatırılan banka dekontları, 6 adet alacak ve verecek bilgilerinin yazılı olduğu ajanda ve not kağıdı, 1 adet 7,65 mm çapında browning marka ruhsatsız tabanca, 2 adet Şarjör, 4 adet 9 mm çapında fişek, 18 adet 7,65 mm çapında fişek, 1 adet tezkeresiz av tüfeği, 65 adet av tüfeği fişeği, 1 adet başka şahsa ait banka kartı ele geçirilerek el konulmuştur. Şahıslarla ilgili olarak yapılan tahkikat geniş çaplı olarak devam etmektedir.

BİRÇOK ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜNÜN ÇÖKERTİLDİ

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olarak ilimizde Tefecilik yaparak vatandaşlarımızı mağdur eden şahıslara yönelik yürüttüğümüz ve birçok organize suç örgütünün çökertildiği başarılı operasyonlara hassasiyetle ve titizlikle devam edilmektedir. Bu mücadelemizde vatandaşlarımızdan aldığımız büyük destek bizi son derece memnun etmekte ve motivasyon kaynağımız olmaktadır"

Kaynak: Temsilci / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title