Haberler

Esnaf Paralarını Geri İstiyor

84. İzmir Enternasyonal Fuarında yer alan esnaf işsizlikten şikayet etti. Stant sözleşmelerindeki şartlara uyulmadığını belirten esnaf paralarını geri istiyor. Geçen günlerde kapılarını 84. kez açan İzmir Enternasyonal Fuarında stant krizi yaşanıyor. Esnaf işsizlikten ve İZFAŞ'ın verdiği sözleri tutmamasından dolayı isyan ediyor. Oyuncakçı Burak İdikut, stant sözleşmeleri için verilen numaraların yanlış olduğunu belirterek "Sözleşmede 39 yazıyor ama fuara geldiğimizde 80'i verdiler. Bulunduğumuz yere insan gelmiyor. 20 metreye bir insan düşüyor neredeyse. Fuar açıldığından beri iş yok. Bu sokakta iş yapmıyor. Elektrikler kesiliyor. Açtırmaya gittiğimizde bile işçilerin olmayışını bahane gösteriyorlar sabahı bekleyin diyorlar. Biz esnaf olarak İZFAŞ'tan paramızı istiyoruz. Kandırıldığımızı düşünüyoruz. İzmir Fuarı'nı kalabalık biliyorduk. Basmane tarafı kalabalık ama bizim bulunduğumuz Karamanlar tarafı bomboş. Fuarın üçüncü gününde tezgahını kapatıp gidenler var. Vallahi iki günde 30 TL'lik iş yapanlar var. 3 bin TL stant parası veriyoruz."

"KİTAPÇILAR ARASINDAYIZ"

Macera gözlüğü standının sahibi Serkan Uyar da, "Bizim sektörümüz eğlence sektörü ama kitapçılar arasında kaldık. Kendisini İZFAŞ'ın Genel Müdürü olduğunu söyleyen Gül Hanım geldi ve sorunu halledeceğini söyledi. Üç gündür bekliyoruz ne gelen var ne giden. Hiç bir şekilde ilgilenilmedi. Para kazanmaya geldik. Kitap sokağında ne işimiz var bizim. Normalde bizim eğlence sektörüne koymaları lazım. Bu plan programı kim yaptı bilmiyorum" dedi.

"PARAMIZI VERSİNLER GİDELİM"

Fuarda hediyelik eşya standı bulunan ve verdikleri parayı geri isteyen Ömer Çiftçi, "İZFAŞ öyle bir sistem hazırlamış ki buraya hiç kimse uğramıyor. Esnafa sanki bir daha fuara gelmeyin der gibi iş yapıyor. Biz sorduk iş oluyor mu diye. Bize konserler ve daha bir sürü etkinlikle renklendiğini belirttiler. Zabıtalar gelip 10 cm dışarı çıktığımız için mallarımızı alıp gidiyor. Mafya gibi gelip çöküyor. Ben Ağrı'dan 1600 km yol alıp gelmişim. İşsizim ve karımın bileziklerini bozdurup bu standı açtım. Şimdi ben eşime ne diyeceğim" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title