Haberler

Esnaf Kefalet Kooperatifi 2014'de 52 Milyon Kredi Verdi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 2014 yılı olağan mali genel kurulunu yaptı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 2014 yılı olağan mali genel kurulunu yaptı.

Destan Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Ticaret İl Müdürü H. Yalçın Koca, Şoförler Odası Başkanı Mahmut Şafak, Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, Servisçiler Odası Başkanı Mahir Çınar, Bakkallar Odası Başkanı Abdullah Akça, Esnaf Odası Başkanı Hasan çelik, Manavgat Halk Bankası Müdürü Bahriye Kesas, Aksu Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Rahmi Hocalar, Gazipaşa Şoförler Odası ve Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahin, Konyaaltı Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Durali Kolpar, Gündoğmuş Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Kazım Ünal ve Manavgat Esnaf Sanatkarlar Kredi Kooperatif üyeleri katıldı.

Kongrede divan başkanlığına AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, yardımcılığına Manavgat Şoförler Odası Başkanı Mahmut Şafak, katip üyeliklerine de Hilmi Kısa ile Ramazan Kaya seçildiler. Divanın oluşturulmasının ardından söz alan Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Özdemir kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Manavgat'a 2014 yılında 7 milyon 850 bin lira plasman geldiğini bununla beraber toplam 99 milyon 850 bin lira plasmana ulaştıklarını söyleyen Özdemir, "2014 yılı içerisinde 52.383.025,00 TL kredi dağıtılmıştır. Şu anda plansmanımız eskiye göre 102 Trilyondur" dedi.

Ortakları kooperatiften alınan kredi geri ödemeleri konusunda uyaran Ahmet Özdemir, "Kooperatifimizden kullanmış olduğunuz kredileri vadesinde ödemeniz gerekmektedir. Vadesinde ödenmeyen kredilere, ana sözleşmemiz gereğince 30 gün içerisinde icra takip işlemi yapmak zorundayız. Vadesi geçmiş kredi borçlarınız olduğu zaman kredi kullanımı durmakta, icra işlemleri ile maliyet artmakta ve daha da mağdur olmaktasınız. İşlerinizi iyi takip edip, sorumluluklarınızı yerine getirmenizi rica ediyorum. Kullanmış olduğunuz çek ve senetlerinizi, vergi dairesi borçlarınızı zamanında ödeyiniz. Ödenmeyen tüm borçlarınız kredi kullanmanızı engellemektedir" diye konuştu. Yapılandırmadan faydalanan ortakları da uyaran Özdemir, "İki taksit üst üste ödenmediği takdirde yapılandırmanız iptal edilmekte ve yapılandırma öncesi bakiyeye dönmektedir" diye konuştu. Kooperatif üyelerinin kefillik konusunda da dikkatli olmaları gerektiğini söyleyen Ahmet Özdemir, şunları kaydetti:

"Krediyi kullananlar da, kefiller de borcun ödenmesinde eşit derecede sorumludurlar. Gücünüzden fazla imza atarak riskinizi arttırmayın. Riski artan ortaklarımızın kredi kullanması imkansız hale gelmektedir. Bir ortağımız en fazla üç ortağa kefil olabilmektedir. Bir yıllık zaman diliminde sadece iki kez kredi kullanabiliyorsunuz. Kredi kullanırken bu hususa da dikkat etmenizi istiyorum."

AESOB Başkanı Ahmet Sevimçok ise, her yıl genel kurul yapmanın eziyetli olmasına rağmen üyelerin bir araya gelmesinde faydalı olduğunu söyledi. Sevimçok, "Ama kooperatif genel kurulların her yıl yapılması kooperatif yönetimi ile üyelerin her yıl bir araya gelmesi sağlıyor. Daha sıcak bir ortam bir birliktelik oluşuyor. Bu vesile ile böyle güzel bir ortamda güzel bir ilçenin kongresini yapıyoruz. Manavgat Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Antalya'nın sayılı kooperatifi arasında, Türkiye'nin önemli kooperatiflerinden biri" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Yönetim kurulu yıllık çalışma raporu ile denetim kurulu raporları okunarak ibra edildi. 2015 yılı tahmini bütçe görüşülerek karara bağlandı. 24 Eylül-31 Ekim 2014 tarihleri arasında Merkez Birliği'nce uygulamaya konulan kooperatif takibindeki kredi borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin uygulama genel kurulda görüşülerek onaylandı.

Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 2014 yılı olağan mali genel kurulu üyelerin temenni ve dilekleri ile sona erdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Özdemir Mahmut Şafak Manavgat Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title