Haberler

    Esnaf İçin İlk Defa Stratejik Eylem Planı Hazırlanacak

    Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü, 1.5 milyon esnafı ilgilendiren bir projeye imza attı.

    MELTEM GÜNDÜZ

    İBRAHİM EKİNCİ

    ANKARA - Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü, 1.5 milyon esnafı ilgilendiren bir projeye imza attı. Türkiye'de ilk kez 4 üniversitenin desteğiyle esnaf ve sanatkarlar için sektör analiz raporu hazırlanacak. 3 yıl sürecek 'Esnaf ve Sanatkarlar özelinde Sektör Analizleri Projesi'ne Halk Bankası destek verecek. Projeye, ilerleyen dönemlerde10' a yakın sektörün ilave edileceği, araştırmada yer alan üniversite sayısının da arttırılacağı kaydediliyor.

    Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği Esnaf ve Sanatkarlar özelinde Sektör Analizleri Projesi açılış töreni dün yapıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar vekili Sezai Uçarmak, esnaf ve sanatkarların toplumun temel taşı olduğunu belirterek, esnafın kıt sermayeyle çalıştığını söyledi. Hikayede, romanda, her yerde esnafın olduğunu ancak akademik araştırmalarda yer almadığını kaydeden Uçarmak, "Bu projenin akademik anlamda interaktif bir çalışma olacağını düşünüyorum. Bakanlığımız bu konuda referans noktası oldu. Esnaf ve sanatkarla ilgili ilk defa bir stratejik plan ve eylem planı ortaya konulacak" diye konuştu. Bu proje ile sorunlara akademik bir dille çözüm aranacağına dikkat çeken Uçarmak, bunların devamının geleceğini aktardı.

    Yıldırım Bayezid Üniversitesi: Gıda sektörü

    Yıldırım Bayezid Üniversitesi Rektörü Metin Doğan, esnaf ve sanatkarların çok önemli pozisyonda olduğunu, toplumsal barışın sağlanmasında ve sürdürülmesinde çok önemli bir yer tuttuğunu vurguladı. Dünyada ve Türkiye'de toplumun nabzını tutmak için özellikle esnafl ara ve sanatkarlara müracaat edildiğini belirten Doğan, "Esnaf ailesinden gelen biri olarak üniversite adına bu projeyi sürdürmeyi görev biliyorum. Gıda sektöründe araştırma yapacağız. Umarım başarılı sonuçlara ulaşırız" dedi.

    Çankaya Üniversitesi: Makine sektörü

    Çankaya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Yahya Kemal Baykal, makine sektöründe araştırma yapacaklarını belirterek, böylesi zor bur sektörde çalışacak olmalarının heyecan verdiğini, bu zorluğa katkıda bulunacaklarını aktardı. Sektörün sorunlarını tespit edip önce esnaf ve sanatkarların rekabet gücünü artırmak için gayret sarf edeceklerine dikkat çeken Baykal, motor tamirciliği, hırdavatçılık, oto elektrikçiliği gibi kompleks sektörleri iyileştirmeye çalışacaklarını dile getirdi.

    Atılım Üniversitesi: Ulaştırma sektörü

    Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, projede Türkiye'nin en önemli sektörlerinden biri olan ulaştırma sektörünü inceleyeceklerini belirterek, sektörde varlığını sürdürmeye çalışan esnafl ar için geleceğe ışık tutacaklarını söyledi. Ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren esnafın sorunlarına çözüm sunacaklarının altını çizen Özgenoğlu, üniversitenin araştırmaya büyük önem verdiğini, projeye sonuna kadar destek vereceklerinin altını çizdi.

    Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi: Deri ve ayakkabı sektörü

    Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Prof. Dr. Fuat Oğuz, üniversitenin eğitimin yanı sıra araştırmaya dayalı bir yapı içerisinde olduğunu belirterek, üniversitenin bu projeye dinanizm sağlayacağına inandığını aktardı. Bu projenin dış bir kurumla yapılan ilk proje olduğunu, üniversitenin deri ve ayakkabı sektörlerini analiz edeceğini belirten Oğuz, projenin başarıya ulaşması için çok çalışacaklarını bildirdi.

    "İhtiyaçları esnaftan önce anlıyoruz"

    Halk Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, esnaf ve sanatkarların ihtiyaçlarını onlardan önce anlayıp yardımcı olmaya çalıştıklarını belirterek, projenin esnaf ve sanatkarlara hayırlı olmasını dilediğini söyledi. Esnaf ve sanatkarların destekçisi olmayı sürdürdüklerinin altını çizen Taşkesenoğlu, projenin başarıya ulaşması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

    Kaynak: Dunya.com / Ekonomi

    Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Halk Bankası Metin Doğan Türkiye Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title