Haberler

Esnaf, Ekk Kararlarından Memnun

İzmir esnafı, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) kendilerine yönelik alınan kararları memnuniyetle karşıladı.

İzmir esnafı, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) kendilerine yönelik alınan kararları memnuniyetle karşıladı.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafları, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan kararları değerlendirdi.

Tarihi çarşıda et ve et ürünleri satan iş yeri sahibi Kemal Kılınak, EKK kararlarını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Ekonomik önlem paketinin detayını henüz inceleme fırsatını bulamadıklarını, verilecek destekleri inceleyeceklerini ve ihtiyaçlarına göre kullanacaklarını aktaran Kılınak, "Ekonomimizin şu dönemde böyle bir can damarına ihtiyacı vardı. Başbakanımızın açıkladığı bu paketten memnunuz, kendisine çok teşekkür ederiz. Biraz olsun işlerimizde bir hareket oldu. Verilen bu destekler esnafımızın derdine derman olacaktır. Ülkemize büyük bir baskı var, ekonomik bir savaşın içindeyiz." dedi.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda aktarlık yapan Yılmaz Yelken de son dönemde ekonomideki gelişmelerle işlerinde yavaşlama yaşandığını anlatarak, "Paketten çok memnun olduk, ara ara bu şekilde desteklerin verilmesini istiyoruz. Vergilerin artamaması, prim ödemelerin ötelenmesi bizim için çok iyi oldu." ifadesini kullandı.

Baharat ve bitkisel ürünler sattıkları için birçok ürünü ithal ettiklerini, son dönemde dövizdeki artışla girdilerinin arttığını vurgulayan Yelken, "50 bin liraya kadar faizsiz kredi iyi oldu. Miktar biraz daha fazla olsa bizim için daha rahat olurdu ama bu hiç yoktan iyidir, rahatladık. Biz başvuracağız." diye konuştu.

Yaklaşık 50 yıldır Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda esnaflık yaptığını söyleyen köfteci Salih Arslan ise son dönemde işlerin azaldığının, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı pakettin kendilerini sevindirdiğini, ekonominin yapı taşı olan esnafın iyileşmesiyle Türkiye ekonomisinin hareketleneceğini ifade etti.

Züccaciyeci Metin Es, EKK'nın küçük esnafla ilgili olan kararlarını gazetelerden öğrendiğini bildirerek, şunları kaydetti:

"Esnafa katkı olarak bir cansuyu oldu. Piyasa rahatlar, vergi almayacaklarmış, 50 bin lira az para değil, oldukça önemli bir katkısı olur. Şu durumda dolar artışı çok, piyasa kış olduğu için daraldı. Ben 33 senedir buradayım en zor dönemi yaşıyoruz, maliyetlerimiz birden arttı. Vatandaşın alım gücü azaldı, biz eskiyiz, biraz daha güçlü esnafı ama yeni olanlara Allah yardım etsin. Ben de krediyi almayı düşünüyorum."

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Binali Yıldırım Kemeraltı İzmir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title