Haberler

Eşme'de Festival Heyecanı Başladı

Uşak'ın Eşme İlçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen "20.Uluslar arası Eşme Kilim Kültür ve Sanat Festivali'nin" ilk günü sahne alan sanatçı Öykü Gürman seyircileri mest etti.

Uşak'ın Eşme İlçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen "20. Uluslar arası Eşme Kilim Kültür ve Sanat Festivali'nin" ilk günü sahne alan sanatçı Öykü Gürman seyircileri mest etti.

Festival etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Eşmeliler gün boyu süren Yeni Kapı Tiyatro Topluluğu'nun sergilediği Sokak Tiyatrosu ilgiyle izlediler. Bu yıl festivale Türkiye'nin değişik illerinden ve Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya ve Yakutistan gelen yaklaşık 130 kişilik yerli ve yabancı Halk Oyunları ekipleri Aile Çay Bahçesi'nde gösteri yaptılar. İlk gün saat 18.30'da 20. Kilim Kültür ve Sanat Festivali Futbol Turnuvası Kupa Final Maçında karşı karşıya gelen Çobanoğlu ve Dereoğlu takımları kıyasıya ama centilmen bir oyun sergilediler. Maç sonrası Şampiyon Çobanoğlu Spor oldu.

Festivalin ilk günündeki etkinlikler Öykü Gürman konseri ile sona erdi. Etkinlikler bugün düzenlenecek kortej geçişi, sergi açılışı ve halk konseri ile devam edecek. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Öykü Gürman Uşak Eşme Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title