Haberler

Esma Esad Çubuk'ta

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Ankara Ziyaretinin İkinci Gününde TBMM Başkanı Köksal Toptan ile Bir Araya Gelirken, Eşi Esma Esad Ankara'nın Çubuk İlçesine Geldi.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Ankara ziyaretinin ikinci gününde TBMM Başkanı Köksal Toptan ile bir araya gelirken, eşi Esma Esad Ankara'nın Çubuk ilçesine geldi.

Çubuk ilçesinin girişinde, üzerinde Türk ve Suriye bayrakları bulunan Türkçe ve Arapça, ''Hoş geldiniz, şeref verdiniz'' yazılı pankartlarla karşılanan Esma Esad, Aşağı Çavundur köyünü ziyaret etti.

Daha sonra Köyevine giren Esma Esad, burada Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerince yapılan el işleri sergisini gezdi. Merkezin çalışmaları hakkında bilgi alan Esad, bir dokuma tezgahının başına geçerek, halı dokudu.

Daha sonra Köyevininin önüne kurulan kıl çadıra geçen Esma Esad, burada hazırlanan kahvaltı masasına oturdu.

İlköğretim öğrencilerinin sunduğu halk oyunlarını izleyen Esma Esad, daha sonra gözleme yapan kadınların yanına geçerek, oklava ile yufka açtı.

Ziyaret sırasında Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Esma Esad'a üzeri seramikle kaplı, çini işlemeli ibrik ve gümüş telle işlenmiş ''tel kırma'' olarak adlandırılan fular hediye ederken, ayrıca evinde yemesi için bir bidon Çubuk turşusu verdi.

Esma Esad vatandaşların alkışları arasında köyden ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title