Haberler

Eşkiyadan Suriye Sınırında Birden Fazla Yerden Taciz Atışı

TSK 30 Temmuz gecesi, Suriye tarafındaki eşkiya tarafından güvenlik güçlerine birden fazla kez ateş açıldığını, açılan ateşlere misliyle karşılık verildiğini bildirdi.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre Türkiye-Suriye sınırındaki Hatay Narlıcı bölgesinde Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, devriye faaliyeti esnasında bir adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlı Mobil Yol Kontrol Unsuruna, sınırın Suriye tarafından, Kaleşnikof Piyade Tüfeği ile 20-25 atım ateş açıldı. Açılan ateşe Hudut Unsurları tarafından derhal ve misliyle karşılık verildi. Aynı saatler içerisinde ateşin geldiği bölgenin yaklaşık 750 metre güney tarafında bir adet Zırhlı Muharebe Araçlı Hudut Unsuruna da 30-35 atım ateş açıldı ve bu ateşe de anında karşılık verildi.

Aynı bölgede Ziyaret ve Kıyıgören Hudut Karakol Komutanlıkları sorumluluk sahasında ise, bölgede hudut devriye faaliyeti icra eden Mobil Yol Kontrol Unsurları tarafından, Asi Nehri üzerinde ve yakın civarında kaçakçılık ve yasa dışı geçiş faaliyetinde kullanıldığı değerlendiren bin metre uzunluğunda boru ve 23 adet sal tespit belirlendi. Gereçler Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde kullanılmaz hale getirildi.

Şırnak Cizre'ye yakın Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 4'üncü Hudut Alay Komutanlığı sorumluluk sahasında ise, sınırın Suriye tarafında bulunan dört şahıs tarafından, Hudut Unsurlarının üzerine hedef gözeterek, uzun namlulu silahlarla sekiz atım taciz ateşinde bulunuldu. Güvenlik güçleri tarafından ateşe derhal ve misliyle karşılık verilirken, bölgeye iki Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç ile bir adet Ani Müdahale Mangası sevk edildi, olay bölgesinin emniyeti artırıldı.

Aynı bölgedeki Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, sınırın Suriye tarafından, Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlı bir Mobil Yol Kontrol Unsurumuza devriye faaliyetleri esnasında hedef gözetmeksizin Kaleşnikof Piyade Tüfeği ile 50 atım ateş açıldı. Açılan ateşe derhal ve misliyle karşılık verilmesi üzerine ateş kesilirken, olay bölgesi emniyete alındı. Olay hakkında Hatay Valiliğine ve Altınözü Cumhuriyet Savcılığına bilgi verildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Hacıpaşa Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title