Haberler

Eskişehirsporlu Ediz Bahtiyaroğlu, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu'nun cenazesi, Bursa'da toprağa verildi.

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu'nun cenazesi, Bursa'da toprağa verildi.

Eskişehir'de yapılan törenin ardından Bahtiyaroğlu'nun cenazesi, Bursa'daki baba evine getirildi. Molla Arap Mahallesi'ndeki evde, taziyeleri, Bahtiyaroğlu'nun babası İsmail, annesi Ayten, ablası Ebru ve ağabeyi Engin kabul etti.

Cenaze, daha sonra Ulucami'ye götürüldü. Bahtiyaroğlu'nun takım ve ev arkadaşı Hürriyet, tabutun önünde bulunan Eskişehirsporlu futbolcunun fotoğrafına bakarak uzun süre ağladı. Hürriyet'i, takım arkadaşları güçlükle sakinleştirdi.

Bu arada Eskişehirsporlu taraftarlar, cami avlusunun üst tarafındaki korkuluklara, "Transferin son gününde Es-Es'ten cennete transfer, Ediz" yazılı pankart astı. Taraftarlar, "Kademe hatası yapsaydın, kendi kalene gol atsaydın ama bizi böyle mahzun bırakmasaydın Ediz" diye tezahürat da yaptı.

Bahtiyaroğlu'nun tabutunun üzerine Eskişehirspor bayrağı ile giydiği Eskişehirspor ve Ankaragücü forması koyulduğu görüldü.

Ulucami'de düzenlenen cenaze törenine futbolcunun ailesi ve yakınlarının yanı sıra Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, daha önce Bahtiyaroğlu ile Ankaraspor'da çalışan, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Bursasporlu yöneticiler İlhan Uslu, Selçuk Eren, Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, teknik direktör Ziya Doğan, Türkiye Futbol Federasyonu, Milli Takım İzleme Komitesi'nden ve Bursaspor'un eski Altyapı Koordinatörü Adnan Örnek, Eskişehirspor'un yeni transferi Necati Ateş, futbolcu Servet Çetin, Bursaspor alt yapısından arkadaşı Gaziantepsporlu Serdar Kurtuluş, Fenerbahçeli Orhan Şam, Özer Hurmacı, Bursasporlu Adem Koçak, Eskişehirli şarkıcı Mithat Körler, eski Ankaragücü başkanı Ahmet Gökçek ile futbol camiasının önde gelen isimleri katıldı.

Ediz Bahtiyaroğlu'nun cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Molla Arap Sarıkaya Mezarlığı'nda toprağa verildi.

-De Nigris'ten sonra Ediz-

Öte yandan, Ediz Bahtiyaroğlu'nun yaşamını yitirmesi, bir dönem Türkiye'de de forma giyen Meksikalı golcü Antonio de Nigris'i akıllara getirdi.

Bursaspor alt yapısından geldiği Ankaraspor altyapısı, sonra A takımı ve Ankaragücü formaları giydikten sonra geçen sezon devre arasında Eskişehirspor'a transfer olan ve 26 yaşındayken hayata veda eden Ediz Bahtiyaroğlu'nun ölüm nedeni, Ediz gibi sırasıyla Ankaraspor, Ankaragücü formaları giydikten sonra gittiği Yunanistan'ın Larissa takımında yaşamını yitiren de Nigris'i hatırlattı.

Türkiye'de bir dönem Gaziantepspor'da da oynayan, Meksika milli takımı formasını ise 16 kez giyme başarısı gösteren de Nigris, ayrıca Monterrey, Club America, Villareal, Poli Ejido, Once Caldas, Puebla, Pumas ve Santos takımlarında da oynamış, ağustos ayında Türkiye'deki son kulübü Ankaragücü'nden Larissa'ya transfer olmuştu. de Nigris, Gaziantepspor forması giydiği sezon, takımının Fenerbahçe'ye 2-1 yenildiği maçta attığı golden sonra maske takarak yaşadığı sevinç nedeniyle sarı kartla cezalandırılmıştı.

Muhabir: Vedat Yücebaş / Musa Samur / Büşra Nur Özcan

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Ediz Bahtiyaroğlu Eskişehirspor Ankaraspor Ankaragücü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title