Haberler

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Hoşcan ??bizi Yıklamayacaklar??

(özel) Eskişehirspor Kulübü Başkanı Hoşcan "Bizi yıklamayacaklar" Türk futbolunun en büyük sorunu ekonomik ve mali sıkıntı Avrupa futbolunun en pahalı sözleşmelerine Türk takımları imza atıyor Eskişehirspor olarak onurlu mücadelemizi devam ettireceğiz "Etten tırnaktan insanım, timsah değilim yani" Eskişehirspor Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı 2'nci Başkanı olan Mesut Hoşcan, İstanbul'da dün düzenlenen Futbol Zirvesi sonrası Doğan Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.

(özel) Eskişehirspor Kulübü Başkanı Hoşcan "Bizi yıklamayacaklar"

Türk futbolunun en büyük sorunu ekonomik ve mali sıkıntı

Avrupa futbolunun en pahalı sözleşmelerine Türk takımları imza atıyor

Eskişehirspor olarak onurlu mücadelemizi devam ettireceğiz

"Etten tırnaktan insanım, timsah değilim yani"

Eskişehirspor Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı 2'nci Başkanı olan Mesut Hoşcan, İstanbul'da dün düzenlenen Futbol Zirvesi sonrası Doğan Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.

Kulüpler Birliği Vakfı'nın evsahipliğinde İstanbul'da düzenlenen Türk Futbolunun sorunlarının tartışıldığı sempozyum hakkında ve Eskişehirspor'un Süper Lig'de yaşadığı zor günlerle ilgili Başkan Mesut Hoşcan Futbol Zirvesi çok büyük emekler ile yapılmış ve Türk Futbolu için önemli bir gündür. Burada Türk futbolunun geleceği ile ilgili güzel konular konuşuldu. Bizler bu konuları tüm kamuoyunun önünde tartışıyoruz ki herkes bu çalışmaların ne olduğunu bilmeli, ne noktaya gelebileceğini görsün ve onlardan da bir sinerji yaratmak istiyoruz dedi.

TÜRK FUTBOLUNUN EN BÜYÜK SORUNU EKONOMİK VE MALİ SIKINTI

Türk futbolunun en büyük sorununun ekonomik ve mali sıkıntı olduğunu belirten Mesut Hoşcan, Kulüplerimizde ekonomik sorunlar dışında başka sıkıntılarda var. Borcu olmayan kulübümüz yok gibi. Bence bakıldığında Türk futbolu aşırı borçlu. Takımların gelir dağılımında da müthiş aksaklıklar var ve bu takımlar arasında haksız bir rekabete yol açıyor. Biz de bu gelir dağılımını düzeltmek için Süper Lig A.Ş'yi kurmayı hedefliyoruz. Böylece kendi ligimizi kendimiz pazarlayacağız. Bu sayede de kulüplerin gelirlerini arttırmayı hedefliyoruz şeklinde konuştu.

AVRUPA FUTBOLUNUN EN PAHALI SÖZLEŞMELERİNE TÜRK TAKIMLARI İMZA ATIYOR

Avrupa futbolunun en pahalı sözleşmelerini Türk takımlarının imzaladığını da dile getiren Başkan Hoşcan, bu durum yüzünden Türk takımlarının FIFA ile sorunlar yaşadığını söyledi.

Hoşcan, Yapılan sözleşmelerde tüm kuralalar futbolcuların lehine bundan dolayı takılarında ciddi bir mağdur olma sorunu var. FIFA, futbolculara gereken önemi veriyor ama bu işin esas paydası olan kulüpler olmadığı sürece futbolcularda olamaz. Kulüpler açısından FIFA kuralları çok zayıf kalıyor. Menajerler futbolcuları her kulübe sunarak bir açık pazar haline getiriyor. Bu hoş bir durum değil. Bence bu sistemin yeniden gözden geçirilmesi lazım. Bu tip yaptırımları sağlayıp Türk Futbolunu izlenilebilir bir hale getirmek istiyoruz ve bu yolda da adım adım devam edeceğiz değerlendirmesinde bulundu.

ESKİŞEHİRSPOR OLARAK ONURLU MÜCADELEMİZİ DEVAM ETTİRECEĞİZ

Eskişehirspor'un Süper Lig'de yaşadığı sıkıntılı günler hakkında da açıklamalarda bulunan Hoşcan, Eskişehirspor olarak şuan içimizi bu konuda son derece ezik. İlk yarıda çok sıkıntılar yaşadık. Ama tek bir şey var ki onurlu mücadelemizi devam ettireceğiz. Sonuna kadar mücadelemizi edeceğiz. Sayın Bakanımızın da öncülüğünde Eskişehir camiası olarak kenetlenmiş bir durumumuz var. Tabi Eskişehir çok iyi bir futbol şehri ancak bu tip kentlerde futbol çok zordur. Bu kentlerde futbol yapmak, futbolun içinde olmak ve başkanlığı yapmak çok zordur. Çünkü futbol burada kent ile bütünleşmiş bir yapıdadır dedi.

Eskişehir taraftarında takıma eskisi gibi bağlı olup olmadığı hakkında sorulan soruya Başkan Hoşcan, Eskişehir'in ekonomik olarak yapısı ortada. Taraftarımızın ekonomik profili de ortada. Biz taraftarımıza bu yükü asla yüklemek istemiyoruz. Ancak tek bir şey var her zaman da söylediğimiz gibi gün beraberlik günü. Eskişehirspor olarak biz sonuna kadar bu onurlu savaşını devam ettirecek ve sonunda da inşallah Eskişehirspor ligde kalacaktır. Bizler hiçbir şekilde farklı düşüncede değiliz. Umudumuzu sonuna kadar koruyoruz. Bu mücadeleden başarı ile çıkacağımıza eminim" diye yanıt verdi.

ETTEN TIRNAKTAN İNSANIM, TİMSAH DEĞİLİM

Fenerbahçe ile oynadıkları ve 3-0 mağlup oldukları Süper Lig'in 18'inci Hafta maçı sonrası hakem kararlarını sert bir dilde eleştirdiği için PFDK'dan 45 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin TL para cezası alan Mesut Hoşcan bu ceza hakkında da konuştu. Hoşcan, İlk yarıda yaşanan olaylar var. Bu olaylardan sonra biz hem görevim gereği hem de fair-play, centilmenlik kürarlarına uyan bir başkan olarak bunlara bugüne kadar hep dikkat ettim. Daha önce bu tip şikayetlerimizi bu kurumların başkanlarına da ilettim ama bende etten tırnaktan bir insanım, timsah değilim yani. Muhakkak benim duygularım var koca bir camianın sorumluluğunu taşıyorum. Fenerbahçe maçı ilgili yorum yapmaya gerek yok herkes o maçı izledi ve gördü. Ben kulübümün haklarını savunduğum için bu cezayı bana takdir ettilerse onlara da diyecek bir sözüm yok. Ama camiam ile ilgili savunacak ne varsa bunlar hep yapılacaktır. Bu konuda da herkese uyarıda bulunuyorum. Koca bir camiayı belli bir yanlışlar ile belli bir duruma getirilmesini kesinlikle müsaade etmem bunu da herkes bilsin şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kulüpler Birliği Vakfı Eskişehirspor Mesut Hoşcan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title