Haberler

Eskişehirspor'dan Samet Aybaba Açıklaması

Eskişehirspor, İsmail Kartal ile yollarını ayırdıktan sonra başladığı teknik direktör arayışını Samet Aybaba ile anlaşarak sonlandırdı.

Eskişehirspor, İsmail Kartal ile yollarını ayırdıktan sonra başladığı teknik direktör arayışını Samet Aybaba ile anlaşarak sonlandırdı.

Eskişehirspor'un resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Türk futbolunun yakından tanıdığı, kriz dönemlerindeki soğukkanlılığı ve futbol adamlığı ile tanınan Samet Aybaba ile sezon sonuna kadar anlaşıldığı açıklandı. Açıklamada, Aybaba'nın ekibinde teknik direktör yardımcısı olarak Feyyaz Uçar'ın görev yapacağı belirtilirken, eş zamanlı olarak takımın sportif direktörlüğüne ise Sefer Yılmaz getirildi. Açıklamada, "Eskişehirspor Yönetimi, Teknik Direktör İsmail Kartal ile yollarını ayırdıktan sonra yoğun bir şekilde yeni teknik direktörle anlaşma çalışmalarına başlamıştı. Kulübün hedefleri, futbolcuların motivasyonu ve transfer politikası gibi temel prensipler üzerinden yürütülen yerli ve yabancı teknik arayışında, birçok isim gündeme geldi. Daha önceki deneyimleriyle görüşmeleri şekillendiren Eskişehirspor yönetimi, Kırmızı Şimşeklerin başarısı için her alternatifi tek tek, detaylıca değerlendirdi. Bu değerlendirmelerin sonunda, orta vadede takıma kalıcı başarılar getirebilecek, kısa vadede ise içinde bulunduğu stresli günlerden çıkarabilecek bir alternatif üzerinde mutabık kalındı" denildi.

TECRÜBE VE AZİM, ESKİŞEHİRSPOR KULÜBÜN'DE

Açıklamada Aybaba'nın kariyerine de yer verildi. Samet Aybaba'nın Eskişehirspor ruhuna uygun olduğu ifade edilerek, "Yönetim, Eskişehirspor ruhuna uygun ve camia olarak benzer bir takımda görev yapmış, genç futbolcularla çalışmayı seven, hırslı, yenilgiyi kabul etmeyecek, Türk futbolunu ve Eskişehirspor'u bilen kariyerli bir teknik adam ve ekibiyle yürümeye karar verdi. Eskişehirspor yönetimi, bu bakış açısıyla kriz dönemlerindeki soğukkanlılığı ve futbol adamlığı ile tanınan Samet Aybaba ile sezon sonuna kadar anlaşmaya vardı. İskenderunspor'da başlayan futbolculuk kariyerine uzun yıllar Beşiktaş forması altında kulübün tarihine altın harflerle geçecek başarılar elde edip efsaneleşerek devam eden Samet Aybaba, teknik direktörlük kariyerine Ankaragücü'nü çalıştırarak başladı. Daha sonra Kayserispor, Adana Demirspor, Vanspor, Gençlerbirliği, Bucaspor, Gaziantepspor, Ankaraspor, Bursaspor, Çaykur Rizespor, Antalyaspor gibi takımlarda teknik direktörlüğe devam eden Samet Aybaba, 2002-2004 yılları arasında Trabzonspor'u ve 2012-2013 sezonunda Beşiktaş'ı çalıştırdı. Hem futbolculuk hem de teknik direktörlük kariyerinde Cumhurbaşkanlığı Kupası, Süper Lig Şampiyonluk Kupası, TFF Kupası, Başbakanlık Kupası, Türkiye Kupası ve TSYD Kupası başta olmak üzere birçok kupayı kaldıran Samet Aybaba, UEFA Pro-Lisansı'n sahip bir teknik direktör. 4-3-3 ofansif taktik sistemini benimseyen Samet Aybaba'nın, Eskişehirspor'un oyun stilini çağdaş, güçlü ve ofansı düşünen güçlü bir savunma anlayışını benimseyen bir şekle dönüştürülmesi bekleniyor. Samet Aybaba, Eskişehirspor'a gelmeden önce Adana Demirspor Sportif Direktörlüğü görevini yürütmekteydi" ifadelerine yer verildi.

FEYYAZ UÇAR TEKNİK DİREKTÖR YARDIMCISI

Feyyaz Uçar'ın teknik direktör yardımcılığına, Sefer Yılmaz'ın ise sportif direktörlüğe getirildiği belirtilerek, "Eskişehirspor'un daha iyi günlerde, daha da başarılı olabilmesi için kulübeyi her açıdan güçlendirmeyi planlayan yönetim ve deneyimli Hoca, Eskişehirspor'u ve Türk futbolunu iyi tanıyan, Beşiktaş'ın efsane golcülerinden, teknik direktörlük kariyerinde ise Malatyaspor, Altay, Türkiye U19, Malatyaspor'u da çalıştırmış Feyyaz Uçar'ı da teknik direktör yardımcısı olarak ekibe kattı. Ekibi daha da güçlendirmek adına yönetim; Giresunspor, Sivasspor, Gaziantepspor, Elazığspsor gibi takımlarda teknik direkörlük, Fenerbahçe'de antrenörlük yapmış, camianın yine çok iyi tanıdığı bir isim olan Sefer Yılmaz'ı da Sportif Direktörlüğe getirdi" açıklaması yapıldı.

HOŞÇAN: "ŞİMDİ BİRLİK OLUP, HEP BERABER TAKIMIMIZI DESTEKLEME ZAMANI"

Son bir haftadır yoğun bir şekilde, Eskişehirspor'un geleceği için önemli adımlar atan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşçan ise teknik adam transferlerini değerlendirdi. Takıma hiçbir şey olmayacağını yineleyen Hoşçan, "Teknik direktör arayışlarımızda çok dikkatli davrandık. Bu dönemde birçok şey söylendi. Her isimle ilgili yorumlar yapıldı. Ama biz takımın ihtiyacını ve taraftarın nasıl bir hoca istediğini çok iyi biliyorduk. Eskişehirspor'un somut ve sonuç odaklı, geleceği aydınlatacak adımlara ihtiyacı vardı. Azimli, hırslı ve yenilgiyi kabul etmeyen, deneyimli bir hoca ile takım çalıştırma tecrübesi yüksek bir ismi de teknik direktör yardımcısı olarak ekibe kattık. Ayrıca ekibimizi yine deneyimli bir sportif direktörle güçlendirdik. Artık devre arası için de, daha önce paylaştığımız bilgiler ışığında, transfer hazırlıklarına yoğunlaşacağız. Şimdi birlik olup, hep beraber takımımızı destekleme zamanı. Deneyimli Hocamız ve ekibi hemen görevlerine başladı. Bu şehir, bu camia, bu taraftar ve biz bitti demeden, bu iş bitmez. Hep beraber başaracağız" dedi.

İMZALAR VE BASIN AÇIKLAMASI YARIN

Kulüpten yapılan açıklamada, Eskişehirspor yönetimi ve deneyimli ekibin yarın bir basın toplantısı düzenleyerek, sezon sonuna kadar yapılan anlaşmanın resmi imzalarının atılmasının basın önünde yineleyeceği belirtildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Eskişehirspor İsmail Kartal Samet Aybaba Feyyaz Uçar Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title