Haberler

Eskişehirli Uğur, KPSS'de 6 Puan Türünde Türkiye Birincisi

Güncelleme:

Eskişehirli 24 yaşındaki Uğur Tezal KPSS'de 6 puan türünde tam puan alarak Türkiye birincisi, 9 puan türünde ikinci oldu.

Eskişehirli 24 yaşındaki Uğur Tezal, Kamu Personel Seçme Sınavı Kpss'de 6 puan türünde tam puan alarak Türkiye birincisi, 9 puan türünde ikinci oldu.

6 PUAN TÜRÜNDE BİRİNCİ, 9 PUAN TÜRÜNDE İKİNCİ OLDU

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü ile yan dal yaptığı aynı üniversitenin Hukuk Fakültesi'nden bu yıl mezun olan Uğur Tezal 2015 KPSS A sınavında P26, P32, P39, P59, P100 ve P118 puan türlerinde 100 tam puan alarak 6 Türkiye birincisi olurken; P35, P38, P41, P42, P43, P45, P46, P51 ve P61 puan türlerinde 9 ikincilik, P40, P56, P62, P73, P80, P87, P112, P113 ve P120 puan türlerinde de 9 üçüncülük elde etti. Zorlu bir sınava hazırlanma süreci geçirdiğini anlatan Uğur Tezal şöyle konuştu:

"HEPSİNE AYRI VAKİT AYIRDIM"

"Maliye bölümü mezunuyum. Ayrıca Hukuk Fakültesi'nde de yan dal yaptım. Her iki bölümden de 2015 Haziran ayında mezun oldum. Bir sene boyunca KPSS sürecine hazırlandım. Hocalarım sağolsun yardımcı oldular. Ellerinden geleni yaptılar. Zorlu bir süreç. Farklı farklı derslere çalışmak lazım. Hukuk, maliye, iktisat, muhasebe. Genel kültür haricinde Türkçe, matematik, coğrafya, tarih. Bunların hepsine ayrı ayrı vakit ayırdım."

"MÜFETTİŞLİK SINAVLARINA HAZIRLANMAYI DÜŞÜNÜYORUM"

Sözlerine devam eden Tezal, "Yorulduk. Ama sonunda mutlu bir sonuç aldık, başarılı olduk. 6 puan türünde 100 tam puan alarak Türkiye birincisi oldum. 9 puan türünde Türkiye ikincisi oldum, 9 puan türünde de Türkiye üçüncüsü oldum. Toplam 24 puan türünde ilk üç derecesindeyim. Yüksek puan olarak 97-98 bekliyordum. 6 puan türünde 100 tam geldi. Öncelikle kafamı toplayıp kasımda hakimlik sınavı var ona göre bakanlıklardaki müfettişlik sınavlarına hazırlanmayı düşünüyorum." dedi

"DÜZ MEMURLUKLA YETİNİYORLAR"

KPSS birincisi Uğur Tezal'a eğitim veren Eskişehir'deki Akademik Tarz Kariyer Merkezi kurucusu Şahap Arpacı da kamuda görev almak isteyen gençleri kamu sınavlarına hazırladıklarını söyledi. Arpacı, "Yüzümüzü ağartan bizleri mutlu eden, gururlandıran önemli sonuçlar elde ettik. Öğrencilerimizden Uğur Tezal ilk kez girdiği KPSS A sınavında, 6 ayrı puan türünde Türkiye birincisi oldu. Özellikle bu KPSS A sürecini maalesef İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri çok bilmiyorlar. Genellikle düz memurlukla yetiniyorlar. Oysa bir İktisat, Çalışma Ekonomisi, İşletme, Uluslararası İlişkiler bölümleri mezunları iyi bir disiplinli çalışmayla kamuda, bakanlıklarda, genel müdürlüklerde çok iyi görevlere, çok iyi pozisyonlara gelebilirler." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Üniversitesi Türkiye KPSS Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (16)

at yarışı:

milyonlarca mezun ve işsiz. gereksiz boş üniversite ve hiçbir bilgi sahibi olmayan on binlerce torpille oralara gelmiş akademisyenler doçentler proflar sonuç üretimin ve bilimin sıfır olduğu bir ülke

37
2
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

SAÇMA SAPAN ONLARCA YANLIŞ SORUNUN OLDUĞU BİR SINAVDA 100 TAM PUAN ALMAKTA AYRI BİR MUAMMA HEM ALSAN NE YAZAR MERKEZİ ATAMA YOK GİBİ BİŞEY KURUMLAR ALTTAN SÖZLÜ İLE İSTEDİĞİ ADAMI DOLDURUYOR. KPSS Yİ DE BU MİLLETİN BAŞINA BELA EDEN DE YİNE AKP DİR. ÜLKENİN HER YANINDA ÇADIR ÜNİVERSİTELER AÇARAK KPSS KAPISINDA OLUŞAN MİLYONLARCA İNSANIN BEKLEMESİNE DE BU İKTİDAR NEDEN OLDU.

8
3
yanıtYanıtla
nakepe:

bu eğitim sisteminde zaten ezberciler birinci oluyor. . 3 kelimeyi bir araya getireyemenleri başımıza adam ettiniz.

8
2
yanıtYanıtla
NowitzkijMobil-IOS:

Hayatı sınavlardan ibaret olan bir yarış atı daha.

9
0
yanıtYanıtla
realist07:

Tam puan deninde akla hemen şike geliyor aklıma. yada çoğnun aklına. inanamıyoruz. umarım inandığımız gibi değildir. geçekten hak etmiştir.

6
1
yanıtYanıtla
Erol Mehmet Yıldız:

Seni 3. ayağa yazıyorum.

6
1
yanıtYanıtla
ttt:

umarım serilik paralellik yamukluk yoktur bu iştede

5
1
yanıtYanıtla
HEHE:

AMAN ÇOK TA UMRUMUZDA BİZE NE ALMIŞSA ALMIŞ NAPAK YANİ BİZ ALAMADIK DİE KAHROLAK MI SANKİ DÜNYAYI KURTARMIŞ

2
2
yanıtYanıtla
Heyov:

La kpss boş la

1
2
yanıtYanıtla
Son Mohikan:

Yahu kardeşim ne diye yüksek puan alıyon. Senin yüzünden torpil diyip, çete diyip, meridyen diyip kpss yi kaldıracaklar.

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title