Haberler

Eskişehirli Halk Ozanı Fakı Edeer'den Türkav'da Konser

Eskişehir'in ünlü halk ozanlarından olan Fakı Edeer, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Eskişehir Şubesi (TÜRKAV)'nde konser verdi. Konserde hem hüzünlü hem de coşkulu anlar yaşandı.

Seçkin bir dinleyici kitlesinin katıldığı konser, bütün şehitlerimiz için dua ve ağıtlarla başladı. Şehitler için hep birlikte dualar edildi ve şehitler yad edildi. Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği ( ESAB) Başkanı Ahmet Urfalı'nın sunumuyla gerçekleşen konserde; Yemen, Çanakkale, Sarıkamış, İstiklal Savaşı ve son zamanlarda Eskişehir'de toprağa verdiğimiz şehitler için ağıtlar okuyan Ozan Fakı Edeer, kendi bestelerini de sundu. Eskişehirli Halk Ozanı Zakir Algül'ün de konuk olarak katıldığı konserde hüzün ve sevinçler bir arada yaşandı. Zakir Algül, ustası Aşık Reyhani'den deyişler okudu. Emirdağ türkülerinin ağırlıklı olarak söylendiği konserde ESAB Başkanı Ahmet Urfalı, Ozan Fakı Edeer'in edebi kişiliği üzerinde bilgiler verdi. Konserin sonunda Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Eskişehir Şube Başkanı Hasan Sezer tarafından, Ozan Fakı Edeer'e, günün anısına törenle plaket takdim edildi.

TÜRKAV Başkanı Hasan Sezer, yaptığı konuşmada, "Eserlerini dinlemekten büyük zevk duyduğumuz Fakı Edeer'i, aramızda görmek bizlere onur verdi. Kendisine milli kültürümüze Eskişehir'de ve yurt dışında kültürümüze verdiği katkılardan dolayı teşekkür ederiz" dedi.

Eskişehirli Halk Ozanı Fakı Edeer de; "Eskişehir ve Emirdağ kültür ve sanatına hizmet etmekten gurur duyuyorum ve teşekkür ediyorum" dedi.

Konsere; Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı, Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, TÜRKAV üyeleri ve davetliler katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

ahmet urfalı eskişehir emirdağ türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
title