Haberler

Eskişehirli Çocuklar, Bergama'da Konser Verdi

Tepebaşı Belediyesince kurulan İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası, İzmir'in Bergama ilçesinde konser verdi.

Tepebaşı Belediyesince kurulan İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası, İzmir'in Bergama ilçesinde konser verdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası, Bergama Belediyesi'nin davetiyle bu ilçede sahne aldı.

Bergama Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in de dinleyiciler arasında yer aldığı konser, büyük ilgi gördü.

Bergama Belediye Başkanı Gönenç, konser sonunda yaptığı konuşmada, konseri beğeniyle ve coşkuyla takip etiğini, aynı zamanda çok duygulandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Gençlere çok teşekkür ediyorum. Ülkenin bu sıkıntılı günlerinde, hayatın nasıl değiştirileceğini bize gösterdiler. Bizim umudumuzu yeşerttiler. Gençlerimizi ne kadar edebiyatla sanatla büyütebilirsek, barış içinde sevgiyle saygıyla yaşayacağız. Galiba, Bergama Kültür Merkezi'nin en güzel en anlamlı etkinliklerinden biriydi. Burada olanlar gerçekten çok şanslı. Eskişehir'den gelen çocuklarımızın anne babaları akrabaları var, onlara hoş geldiniz diyorum. Yakın zamanda belki orada Bergamalı kardeşleriyle etkinlikler yaparız."

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da 12. konserlerini Bergama'da vermekten mutluluk duyduklarını ve artık yavaş yavaş Avrupa turnelerine hazırlandıklarını belirtti.

Orkestraya ilginin çok yoğun olduğunu ve bu alanda daha çok çocuğu sanatla buluşturmak için girişimleri olduğunu dile getiren Ataç, şunları ifade etti:

"Yaklaşık 450 çocuğumuz var. Fakat 200 çocuğumuz sırada beklediği için yeni bir orkestra kurmak için girişimde bulunduk. Her ilde kömür, kıyafet bağışı, gıda bağışı yapılır. Eskişehir'de ne yapılıyor biliyor musunuz, enstrüman bağışı yapılıyor. "Bir enstrüman bir çocuk" sloganı ile başladık. Gerçekten büyük bir aile olduk. Şimdi ise 400 çocuğumuzu daha koroya alçağız. Bize destek veren Sarar firmasına çok teşekkür ediyorum. Sizin gibi belediye başkanlarının ve halkın olduğu yerde biz hep varız çünkü biz o halk sayesinde buralara geldik, halktan büyüğü, halktan güçlüsü yok. Sizleri tanımaktan çok mutlu oldum. Yolunuz açık olsun."

Kaynak: AA / Güncel

Tepebaşı Bergama İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title