Haberler

Eskişehir Valisi Tuna Açıklaması

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, bazı yerel basın kuruluşlarında Valilikle ilgili yer alan haberlere ilişkin, "Odunpazarı veya Tepebaşı ilçe belediyeleri ile DSİ 3. Bölge Müdürlüğü ve İl Defterdarlığı arasında yapılan tahsislere ait herhangi bir geri alım veya tahliye söz konusu olmadığı gibi, böyle bir girişim veya yazışma olmamıştır" ifadelerinde bulundu.

Tuna, yaptığı yazılı açıklamada, merkez Tepebaşı ilçesi Ertuğrulgazi Mahallesi'nde ilçe belediyesi tarafından yapılan Su Sporları Merkezi'nin bulunduğu alanın İl Defterdarlığı hazine mülkiyetinde olduğunu belirterek, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Tepebaşı Belediyesine kesin tahsisi yapılan yerin belediyeden geri alınmasına ilişkin hiçbir tasarruf ve yazışmada bulunulmadığını kaydetti.

Karacaşehir Regülatörü çevresinde yer alan rekreasyon alanının kullanımı için DSİ 3. Bölge Müdürlüğü ile Odunpazarı Belediyesi arasında 4 Haziran 2012'de işletme ve bakımı ile ilgili sözleşme imzalandığını anımsatan Tuna, şöyle devam etti:

"Belediye ile herhangi bir ihtilaf bulunmamaktadır. Aynı konuda Maliye Bakanlığı tarafından da belediyeye kesin tahsisi yapılmıştır. DSİ 3. Bölge Müdürlüğü tarafından işletmeye alınan Kanlıpınar Göleti çevresinin rekreasyon ve piknik alanı olarak kullanımı amacıyla Odunpazarı Belediyesinin talebi üzerine Bakanlık oluruyla belediye ile işletme ve bakım sözleşmesi yapılmıştır. Herhangi bir mülkiyet devri bahse konu değildir. Odunpazarı Belediyesi ile yapılan işletme ve bakım sözleşmesi üzerine, 15 Mart 2010'da Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesine yapılan tahsisin kaldırılarak belirtilen sahanın kendilerine tahsisi başvurusunda bulunmuştur. Ancak Odunpazarı Belediyesinin daha önce yapmış olduğu başvurunun sonuçlanması nedeniyle talep uygun görülmediğinden Büyükşehir Belediyesi tarafından dava açılmış, bu talep ilgili mahkemece uygun görülmemiş olup dava Danıştay sürecinde devam etmektedir. Kanlıkavak Piknik Alanı konusunda kurumlarımızla Odunpazarı Belediyesi arasında ihtilafa konu herhangi bir husus bulunmamaktadır."

Tuna, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Odunpazarı veya Tepebaşı ilçe belediyeleri ile DSİ 3. Bölge Müdürlüğü ve İl Defterdarlığı arasında belirtilen yerlerdeki kullanımdan dolayı yapılan tahsislere ait herhangi bir geri alım veya tahliye söz konusu olmadığı gibi, böyle bir girişim veya yazışma olmamıştır. Olmayan bir işlem var gibi gösterilmeye çalışılmakla kamuoyu üzerinde, kamu kurumlarımızla ilgili farklı ve hiç de doğru olmayan bir algı yaratılmaya çalışıldığı görülmektedir. Bu husus ilgili kurumlarımıza zarar vermektedir. Çalışmalar tamamen hizmete ve halkımızın faydalanmasına yönelik olup hiçbir ayrım gözetilmemektedir. Devlet kurumlarının çalışmalarında esas belirleyici olan sürekliliktir. Haberler mesnetsiz ve asılsız olup gerçekle bir ilgisi bulunmamaktadır."

Kaynak: AA / Güncel

Odunpazarı Belediyesi Güngör Azim Tuna Eskişehir Tepebaşı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title