Haberler

Eskişehir Valisi Tuna Açıklaması

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "Eski stadın yeriyle ilgili proje çalışması devam ediyor. Herkesin beklentileri cevap verebilecek bir proje uygulamaya konulacak" dedi.

Tuna, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların Kurban Bayramı tebrik etti.

Son dönemde yurtdışı fuarlarına katıldıklarını hatırlatan Tuna, şöyle konuştu:

"BEBKA olarak İtalya'da 2, Almanya'da da raylı sistemlerle ilgili bir fuara katıldık. Özellikle raylı sistemler sektöründe Eskişehir, ülkemizin parlayan yıldızı olarak sağlam ve emin adımlarla yoluna devam ediyor. TÜLOMSAŞ gibi önemli değerlerin Eskişehir'de olması ve yan sanayilerle birlikte binlerce kişinin bu sektörde çalışması, önümüzdeki dönemde milli yüksek hızlı trenin burada üretilecek olması kenti, diğer rakiplerinden çok daha ön plana çıkartıyor. Anadolu Üniversitemizin (AÜ) URAYSİM Projesi, burada yapacağımız üretimleri, yurt dışına kendi markamız olarak ihraç edilebilmesi için test ve sertifikasyon merkezi oluşturması çok önem arz ediyor. Bu konuda işbirliği yapmamız gereken ülkeler var. Almanya, ön plana çıkıyor. Kasım ayında paydaş kuruluşlarla Almanya Ekonomik Konseyi'ni burada ağırlayacağız. Raylı sistemler geliştirilmesi konusunda bir sempozyum yapacağız. Eskişehir raylı sistemler alanından yurt dışının ilgisini çeken bir il. İtalya'da da seramik ve mermer fuarlarına katıldık."

- Yeni stadyum

Tuna, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı olarak kalıcı eserler konusundaki çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Türk Dünyası Dede Korkut Parkı ve Dede Korkut Anıt Duvarı'nın açılışını 10 Ekim'de yapacaklarını anlatan Tuna, "Camilerin açılışı yaptık. 10 Ekim'de rekonstrüksiyon çalışmaları tamamlanan Orta Işık Camisi'nin açılışını da gerçekleştireceğiz. Odunpazarı Bölgesi'ndeki iki sokakta da sağlıklaştırma uyguladık. Aynı gün onların da son halini göreceğiz. İlçelerimize kültür merkezleri yapıyoruz. Bazılarının bitimi önümüzdeki yıla sarkabilir" dedi.

Tuna, AÜ'den alınan paraların bulunduğunu belirterek, onu kullanmaya çalıştıklarını kaydetti.

Söz konusu paranın önemli kısmının yeni yapılan stadyum inşaatı için kullanıldığına değinen Tuna, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Stadı, TOKİ yapıyor. 135 milyon liraya protokol imzaladık. İlk taksitini ödemiştik. İkinci taksitini de bugün itibariyle ödedik. TOKİ'ye 85 milyon ödeme yaptık. 50 milyon da aralık ayında göndereceğiz. Önümüzdeki mayıs-haziran ayı gibi stadyumunu açılışı yapmayı planlıyoruz. Eski stadın yeriyle ilgili proje çalışması devam ediyor. Herkesin beklentileri cevap verebilecek bir proje uygulamaya konulacak. Kasım ayının sonuna doğru şekillenmiş olur." - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Güngör Azim Tuna Eskişehir Almanya İtalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title