Haberler

Eskişehir Valisi Tuna: Kazan'a Her Türlü Desteğe Hazırız

Güncelleme:

Eskişehir Valisi Tuna, 2014 Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Tataristan'ın başkenti Kazan'a her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 2014 Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Tataristan'ın başkenti Kazan'a her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Tuna, Nevruz Bayramı etkinlikleri ve kültür başkentliği devir teslim töreni programı için Eskişehir'e gelen Tataristan'ın Yeni Asır (THB) televizyonu muhabirine yaptığı açıklamada, kültür başkentliği uygulamasının sadece bir ilde ve bir yılla sınırlı kalmayıp, Türk dünyası ülkelerine uzun vadede katkı sağlamak amacıyla kurulduğunu belirtti.

Geçen yıl Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'de, 250'ye yakın ulusal ve uluslararası etkinlik gerçekleştirildiğini anlatan Tuna, şunları kaydetti:

"2014 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kazan'a her türlü desteği vermeye hazırız. Bizim Tataristan'la çok güzel ve özel diyaloglarımız var. Daha önce Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Rüstem Minnihanov'u, burada Sabantoy Bayramı'nda ağırlamıştık. O yüzden Kazan'ı çok seviyor ve destekliyoruz."

Tuna, Türk dünyasının kalbinin attığı yer olan Eskişehir'i buluşma noktası haline getirdiklerini, müziğin evrensel dilini kullanarak gerçekleştirdiklerini Türkvizyon Şarkı Yarışması'ndan da övgüyle bahsetti. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Güngör Azim Tuna Nevruz Bayramı Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title