Haberler

Eskişehir Ülkü Ocaklar'ında "Ülkü Evleri Değerlendirme Toplantısı" ve "Okuma Konferansı"

Eskişehir Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi'n de ''Ülkü Evleri Değerlendirme Toplantısı ve Tarih ve Okuma Alışkanlığı'' konulu bir konferansı düzenlendi.

Eskişehir Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi'n de "Ülkü Evleri Değerlendirme Toplantısı ve Tarih ve Okuma Alışkanlığı" konulu bir konferansı düzenlendi. Konferansa çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

Saygı duruşu ve akabinden topluca İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını ve sunumu yazar Hüseyin Güven yaptı. Türk milleti var oldukça, Ülkü Ocaklarının da var olacağını söyleyen Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Engin Şahan ise yaptığı açıklama da, "Ülkü Ocakları, Türk-İslam ülküsü davasının yaşandığı yerdir. Ülkü Ocakları Genel Merkezimiz geçtiğimiz yıl "Ülkü Evleri" adı altında çok önemli bir projeye imza attı. Bu proje sosyal sorumluluk ve eğitime destek adına gerçekleştirilen anlamlı ve son yıllardaki en büyük projelerden birisidir. 'Ülkü Evleri' projesinin kurumsal bir yapısı vardır. Bu yapı içerisin de tüm illerde 'Mütevelli Heyetler' oluşturuldu. Eskişehir ilinde de, mükemmel ekip ruhu ile çalışan 'Mütevelli Heyet' oluşturuldu. Eskişehir'imiz de 2 adet 'Ülkü Evimiz' var. Bu projeye destek olmaya çağırıyorum. Sizler her biriniz 'Ülkü Evlerimizin Ülkü Devlerisiniz"'dedi.

Eskişehir 'Ülkü Evleri' Mütevelli Heyet Başkanı İbrahim Bal da, "Fitre ve zekatlarınızı 'Ülkü Evleri' ne yönlendirmenizi bekliyoruz" dedi.

Anlayarak Hızlı Okuma Uzmanı Dr. Ömer Selvi, 'Tarih ve Okuma Alışkanlığı' konulu konferansta, "Tarih bir milletin hafızasıdır. Tarihi bilmenin en güzel yolu okumaktır. Para düşünceyi kazanamaz ama, düşünce parayı kazanır. Gözlerimiz müthiş optik okuyucudur ve saniyede 500 kelimeyi görebilecek kapasitededir. İnsanlar konuştukça anlaşır ve kitaplar okundukça anlaşılır" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title