Haberler

Eskişehir - Tedavi Edilen 2 Kaya Kartalı Doğaya Salındı

Tedavi edilen 2 kaya kartalı doğaya salındı

Eskişehir'de yaralı halde bulunan 2 kaya kartalı, tedavileri yapıldıktan sonra doğaya salındı.

Bir yıl önce vatandaşlar Seyitgazi İlçesi yakınlarında yaralı halde buldukları 2 yavru kaya kartalını Eskişehir Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne getirdi. Kaya ya da ağaçlara çarpma sonucunda yaralandıkları belirtilen yavru kartallar Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde görevli veterinerlerce tedavi edildi. Yaklaşık bir yıl süreyle bakım altında tutulan 2 kartal bugün Seyitgazi yakınlarına götürüldü.

Kaya kartalları Seyitgazi Kaymakamı Ertuğrul Avcı, Milli Parklar Şube Müdürü Mehmet Sait Kenar ve görevliler tarafından kafeslerinden çıkartılarak doğaya salındı.

Milli Parklar Şube Müdürü Mehmet Sait Kanar, "Kaya kartalları geçen yıl doğada yaralı halde vatandaşlar tarafından bulunarak bize getirildi. Bu iki kartal da yavru halindeydi. Bir yıllık tedavi süreçleri tamamlandı. Doğada yaşayacak kadar iyileştiler. Onları doğayla buluşturduk" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Sait Seyitgazi Eskişehir Kartal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title