Haberler

Eskişehir Özgür Gündem'in Kapatılmasını Protesto Ederken Gözaltına Alınan 13 Kişiden Bazılarının...

Özgür Gündem'in kapatılmasını protesto ederken gözaltına alınan 13 kişiden bazılarının evinde 1 dolar bulunduEskişehir'de Özgür Gündem Gazetesi'nin kapatılmasını protesto ederken gözaltına alınan aralarında HDP İl Başkanı Ahmet Uluçelebi'nin de bulunduğu 13 kişinin sorgulamaları sürüyor.

Özgür Gündem'in kapatılmasını protesto ederken gözaltına alınan 13 kişiden bazılarının evinde 1 dolar bulundu

Eskişehir'de Özgür Gündem Gazetesi'nin kapatılmasını protesto ederken gözaltına alınan aralarında HDP İl Başkanı Ahmet Uluçelebi'nin de bulunduğu 13 kişinin sorgulamaları sürüyor. Evlerinde arama yapılan 13 kişiden bazılarının evlerinde 1 dolarlık banknotlar bulundu.

Geçen Perşembe günü Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi'nde 2 ayrı grup halinde, ellerinde Özgür Gündem Gazetesi'nin kupürlerini taşıyan ve 'Özgür Gündem kapatılamaz' diye slogan atan gruba polis müdahale etti. Polisler, aralarında HDP İl Başkanı Ahmet Uluçelebi'nin olduğu 13 kişiyi gözaltına aldı. Götürüldükleri Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları devam eden 13 kişinin ev ve işyerlerinde arama yapıldı.

Savcılığın izniyle yapılan aramada bazı kişilerin evlerinde ruhsatsız 1 av tüfeği, 'F', 'E' ve 'J' serilerinden 1 dolarlık banknotlar ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi. Gözaltındaki 13 kişi sorgulamalarının tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title