Haberler

Eskişehir Otobüslerle Ankara'ya Gidenleri Polis Önce Durdurdu,sonra Bıraktı

Eskişehir'den Ankara'ya otobüslerle gitmek isteyenleri polisler kent girişinde durdurdu.

Eskişehir'den Ankara'ya otobüslerle gitmek isteyenleri polisler kent girişinde durdurdu. Yaklaşık 150 kişi şehitliğe yürüdü. Polisler daha sonra grubun Ankara'ya otobüslerle gidişine izin verdi. CHP milletvekili Kazım kurt polis müdürüne İnşallah bir gün keser döner, sap döner. Ama o zaman bu yaptığınız yanlışlardan pişman olursunuz dedi.

Bilecik ve Eskişehir'den 3 otobüs ile 1 midibüsle Ankara'daki yapılacak olan Cumhuriyet yürüyüşüne katılmak isteyenleri polisler Eskişehir çıkışındaki Kanlıpınar Şehitliği yakınlarında durdurdu. Aralarında CHP ve İşçi Parti'lilerin olduğu gruba polisler Ankara'ya gidişin Valilik tarafından yasaklandığını bildirdi. Araçlardan illerinde Türk Bayrakları ve Atatürk Posterleri bulunan grup bir süre Organize Sanayi Bölgesi'nin yolunda yerde oturdu. Gruptakilerden bazıları da halay çekti.

Bir süre sonra grubun yanına CHP İl Başkanı Erman Gölet, ardından da CHP milletvekili Kazım kurt geldi. Milletvekili Kazım kurt, polislere yapılanan yasal olmadığını, haklarında suç duyurusunda bulunacakları söyledi. Milletvekili Kazım Kurt kendisine Biz işimizi yapıyoruz diyen Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Kadir Gökçe'ye Bunu engellemeye kalkmayın. Elbette sizinle ilgili değil, yukarıdakilerin işi. Türkiye'yi gere gere belli bir noktaya götürüyorlar. Buna engel olmak her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının birinci görevi. Sizin de bizim de görevimiz. İnşallah bir gün keser döner, sap döner. Ama o zaman bu yaptığınız yanlışlardan pişman olursunuz diye konuştu.

Milletvekili Kazım kurt ile il başkanı Erman Gölet, gruptakilerin isteği üzerine yaklaşık 200 metre mesafedeki Kanlıpınar Şehitliğine kadar yürüdüler. Gruptakiler, gerekirse Ankara'ya kadar yürüyeceklerini belirtti. Bir süre sonra ise polisler otobüslerle Ankara'ya gidilebileceğini gruptakilere bildirdi. Kalabalık 3 otobüs ve 1 midibüsle Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erman Gölet Kazım Kurt Bilecik Politika Güncel Haberler

title