Haberler

Eskişehir Okul Müdürü, Öğrencilerini Pet Şişeye Oturtmak İstediği İddiasıyla Yargılanıyor -1

Okul müdürü, öğrencilerini pet şişeye oturtmak istediği iddiasıyla yargılanıyor

Eskişehir'in Beylikova İlçesindeki 19 Haziran İmam Hatip Ortaokulu eski Müdürü Ü.D., gürültü yapan 2 öğrenciyi sınıfta pet su şişenin üzerine oturtmak istediği ve öğrencileri hortumla sıra dayağından geçirdiği iddiasıyla 26 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Beylikova ilçesinde geçen 10 Mart'ta meydana gelen olayda, iddialara göre okul müdürü 30 yaşındaki Ü.D., ders başlamadan önce sınıfta gürültü yaptıklarını öne sürdüğü 6'ncı sınıftaki 2 öğrenciyi, sınıfta ceza olsun diye pet su şişesinin üzerine oturtmak istedi. Müdürün kollarından tutup pet şişenin yanına götürmek istediği öğrenciler, bağırmaya ve ağlamaya başladı. Bunun üzerine müdür Ü.D. öğrencileri bırakıp sınıftan ayrıldı. Yine iddialara göre Ü.D., 10 gün sonra yine aynı sınıftaki 13 öğrenciyi gürültü yaptıkları gerekçesiyle hortumla sıra dayağından geçirdi. Öğrenciler durumu evde ailelerine anlatması üzerine velililer müdürden şikayetçi oldu.

Bekar olan Ü.D. çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı ve ardında da asliye ceza mahkemesinde hakkında dava açıldı. Müdür Ü.D. de valilik tarafından açığa alındı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Okul Müdürü Ü.D. Beylikova Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada suçlamaları kabul etmedi. Ü.D. savunmasında şöyle dedi:

"Mahkemenizce dinlenen mağdurların beyanlarını kabul etmiyorum. Mağdurların benim hakkımdaki iddialarının okulun bahçesinde yaşanan olay nedeniyle bana kırgın olmalarına bağlıyorum. Bu nedenle hakkımdaki iddiaları ileri sürdüklerini düşünüyorum. Okul bahçesindeki olayda kız öğrenciler yanıma gelerek bahçede kendilerine kar topu atan bazı öğrenciler hakkında şikayetçi oldular. Gidip baktığımda kızların iddia ettiği gibi kartopunun içinde çakıl taşları olduğunu gördüm. Kızlar tuvaletinin kapısı açıldığında bu kartoplarını çocukların içeri attığını öğrendim. Kız çocuklarıyla konuştuğumda kendilerine kartopu atan 6 çocuğun ismini verdiler. Ben de bu öğrencileri bahçeye çağırdım. Çocuklara bağırdım. Tüm çocukların saçlarından ve kulaklarından biraz çektim. Ancak hiç birisine vurmadım. Ben sınıfta ders anlattığım günlerden birinde bir öğrenci pet şişe ile gürültü yapıyordu. Bu öğrencinin arkadaşı yüksek sesle onu uyararak 'oğlum sessiz ol, hoca seni şimdi şişeye oturtacak' dedi. Sonrasında sınıfta gülüşmeler oldu. Ben de onun yanına gittim. Ben gidince yerinden kalkıp kaçmaya çalıştı. Ben de kolundan tuttum ve yerine oturttum. Kolundan tuttuğum sırada pet şişeyi öğrencinin elinden aldım ve çöpe attım. Aleyhime olan hususları kabul etmiyorum. Beraatıma karar verilsin."

ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Sanıktan şikayetçi olan öğrenci velilerinden C.D. "Oğlum eve gözü morarmış bir şekilde geldi. Ne olduğunu sordum. O da bana öğretmeninin vurduğunu söyledi. Neden vurduğunu sorduğumda kızların tuvaletine kartopu atmaları nedeniyle öğretmenin kendisine kızarak vurduğunu söyledi" dedi.

Öğrencilerden S.A.Ş. de müdür Ü.D.'nin kendisini sınıfta pet şişenin üzerine oturtmak istediğini öne sürdü. S.A.Ş. şu iddialarda bulundu:

"Sınıftayken elimde pet şişe vardı. Bu şişeyle su içiyordum. Sonrasında Ü.D. benim yanıma doğru geldi. Elimdeki şişeyi aldı. Ben o sırada kaçıp sınıftaki sıraların etrafında bir tur attım. Ü.D. benim kolumdan tuttu sonra da bıraktı. Pet şişeyi oturduğum sandalyenin üzerine koydu. 'Buna otur, oturacaksın' şeklinde cümleleri 2-3 kere tekrar etti. Bu cümleleri söylerken benim kolumu bırakmıştı. Pet şişe sandalyenin üzerinde duruyordu. Sonrasında ben ağlamaya başladım. Bu sırada zil çaldı. Ü.D. şişeyi alarak yanımdan uzaklaştı."

Beylikova Asliye Ceza Mahkemesi sanık Ü.D. hakkında verilen adli kontrol kararını kaldırdı, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 13 Ocak 2016 tarihine erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Beylikova Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title